Kılıçdaroğlu'na şok, Bekaroğlu'nu cinsiyet kurtardı

Kılıçdaroğlu'na şok, Bekaroğlu'nu cinsiyet kurtardı

Politika Haberleri

CHP liderinin anahtar listesinden 4 isim de listeye giremedi. Mehmet Bekaroğlu'nu ise erkek kotası kurtardı.

Delege, Kılıçdaroğlu'nun iki Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ve Emel Yıldırım'ı liste dışı bıraktı. CHP liderinin anahtar listesinden 4 isim de listeye giremedi. Mehmet Bekaroğlu'nu ise erkek kotası kurtardı. CHP'de olağanüstü kurultay sonrasında kozların paylaşıldığı Parti Meclisi seçimlerinde Kılıçdaroğlu'nun iki kurmayı Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak ve Emel Yıldırım liste dışı kaldı ve PM'ye giremedi. Kılıçdaroğlu'nun isteğiyle partiye alınan eski Saadet Partili Mehmet Bekaroğlu da büyük çizik yedi. Bekaroğlu, Kılıçdaroğlu tarafından 3 erkek kontenjanı olan 8 kişilik Bilim Yönetim Kültür Platformu'na aday gösterdi. Bekaroğlu en düşük oyu almasına rağmen partideki yüzde 33'lük cinsiyet kotası sayesinde PM'ye girmeyi başardı. Delege, ilk defa bir rakiple genel başkanlık yarışına giren ve daha önceki kurultaylara göre oy kaybı yaşayan Kılıçdaroğlu'nu yeni yönetimin belirleneceği Parti Meclisi listesi konusunda da uyardı. 8'i Bilim Yönetim Kültür Platformu'ndan olmak üzere toplam 60 kişinin seçileceği Parti Meclisi listesine 486 aday yarıştı. Kılıçdaroğlu'nun kurultay salonuna gönderdiği anahtar listeden 4 isim PM'ye giremedi. Kılıçdaroğlu'nun yeni MYK listesine alıp dış politikadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı yapacağı belirtilen Murat Özcelik'e delege geçit vermedi. Özçelik dışında anahtar listede yer alan Zeki Eker ve Saliha Sena Kadıgil de liste dışı kaldı. Kılıçdaroğlu'nun listesinde yer alan Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak da delegenin en çok çizdiği isimlerden oldu. Toprak, Parti Meclisi'ne giremedi.

4 KİŞİ LİSTEYİ DELDİ
Manisa Milletvekili Özgür Özel, Genel Başkanın listesini delen isimlerden oldu. Özel, PM'ye üst sıralarda girmeyi başarırken, listeyi delen bir başka isim ise İstanbul Milletvekili Aykut Aydoğdu oldu. Muharrem İnce'nin listesinde yer alan eski bakanlardan Fikri Sağlar ile eski İstanbul İl Başkanı Ali Özcan da Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesini delerek PM'ye girdi. Kılıçdaroğlu, ilk PM toplantısının ardından yeni MYK üyelerini belirleyecek. Kılıçdaroğlu, mevcut MYK üyelerinden Faruk Loğoğlu ve Emrehan Halıcı'ya anahtar listesinde yer vermemişti. Erdoğan Toprak ve Emel Yıldırım da PM'ye giremeyince mevcut MYK'da 4 koltuk boşalmış oldu. Kılıçdaroğlu 2015 seçimlerine partiyi taşıyacak yeni yönetiminde Sezgin Tanrıkulu, Veli Ağbaba, Gürsel Tekin, Tekin Bingöl, Yakup Akaya ve Burhan Şenatalar gibi isimlere yeniden yer verebileceği belirtiliyor.
Şükran KABAN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...