'Geçersiz oy kullandım' diyen Abdüllatif Şener'den ilginç savunma: Kafa bulmak için söyledim

Düzenleyen:
- Güncelleme:

POLİTİKA Haberleri

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında CHP'den istifa ettiğini duyuran Abdüllatif Şener, seçimlerin iki turunda da Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini açıklamıştı. Ağız değiştiren Şener, gelen tepkilerin ardından 'kafa bulmak için' öyle söylediğini belirterek, "Kamikaze saldırı yapıyorlar, benim üzerimden konuşanlar kendi siyasi hareketlerine zarar veriyor." dedi.

CHP eski Milletvekili Abdüllatif Şener, geçtiğimiz hafta Halk TV canlı yayınında istifasını duyurmuş, Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini açıklamıştı.

Şener, ilk turda Ata İttifakı adayı Sinan Oğan'a oy verdiğini ikinci turda ise geçersiz oy kullandığını söylemişti. Ancak Şener'in oy kullandığı sandıktan hiç geçersiz oy çıkmadı.

Tepkilerin odağındaki Şener, yaşananların ardından, "Bu kadar gürültü beklemiyordum" derken oy açıklamalarını ise 'kafa bulmak' için yaptığını söyledi. 

'KAFA BULMAK İÇİN SÖYLEDİM'

TV5 canlı yayınında konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Şener, "Çapraz sorular sorulurken ben de biraz rahatlayayım onları dedim. Bu kadar gürültü beklemiyordum. Sorgulayanlarla kafa bulmak için bunu söyledim. Boşa uğraşıyorsunuz, bu konuyla uğraşayan hepsi boşa uğraşıyor. Kamikaze saldırı yapıyorlar, benim üzerimden konuşanlar kendi siyasi hareketlerine zarar veriyor." dedi.

CHP'DEN SERT TEPKİGELDİ

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Şener'in açıklamalarına "Buradan herkes kıssadan hisseyi çıkarsın. Demek ki oyunu birine vermiş ama kime verdiğini açıklamaya da dili varmıyor." ifadelerini kullanmıştı.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel ise, "İçim acıyarak, kanım donarak izledim. Samimiyetle şunu söyleyeyim; hangi CHP'linin yerine yer bulduysa o arkadaşımızın hakkını yedi ama bizim de o arkadaşımıza bir özür borcumuz var. Ona oy atan CHP'lilere bir özür borcumuz var." demişti.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...