Kılıçdaroğlu'dan kurultay iddialarına cevap: "Üzülerek takip ediyorum"

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kılıçdaroğlu'dan kurultay iddialarına cevap: "Üzülerek takip ediyorum"

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

CHP'nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde hareket eden bir grup delegenin kurultayın iptali için dava açacakları iddia edilmişti. Sosyal medya hesabından iddialara cevap veren Kılıçdaroğlu, "Partimizi ve delegelerimizi yıpratmak için parti kültürümüzle asla bağdaşmayan çirkin iftiraları üzülerek takip ediyorum" dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dahilinde bir grup delege tarafından kurultayın iptali için dava açılacağı iddiaları ortaya atıldı. Bu delegelerin, kurultayda yapılan pazarlıkları kanıtlayacak belgelere sahip oldukları ve mahkemeye sunacakları ileri sürüldü.

KILIÇDAROĞLU'NA YAKIN İSİMLER İDDİALARI YALANALADI

Ancak Kılıçdaroğlu'na yakın isimler, bu iddiaları yalanladılar ve "Hiçbir delegeyi şikayete gönderip partiyi zan altında bırakmayız. Bu konuda çok netiz..." şeklinde görüş bildirdiler.

Genel Merkez tarafı da böyle bir girişimin hukuken mümkün olmadığını savunurken, Kılıçdaroğlu'nun da kurultayın iptali için bir girişimde bulunulmayacağını ifade etti.

İddiaların odak noktasında ise Özgür Karabat, Özgür Çelik, Nihat Yeşiltaş'ın bulunduğu belirtildi. Ancak Kılıçdaroğlu'na yakın isimler, kurultayın iptal kararı alınmasının imkansız olduğunu ve bu durumu Kılıçdaroğlu'nun da bildiğini belirttiler.

"ÇİRKİN İFTİRALAR" 

Kılıçdaroğlu da sosyal medya hesabından son yayınladığı video ile iddiaları yalanladı. Mesajında CHP'yi zan altında bırakacakşikayetlere izin verilmeyeceğini vurgulayan Kılılçdaroğlu, "Partimizi ve delegelerimizi yıpratmak için parti kültürümüzle asla bağdaşmayan çirkin iftiraları üzülerek takip ediyorum" dedi. 

"PARTİMİZİ KİMSENİN YIPRATMASINA İZİN VERMEM"

Kılıçdaroğlu'nun "Partimize yönelik iftiralar üzerine…" notuyla paylaştığı video mesajında şöyle konuştu: 

"Sevgili Cumhuriyet Halk Partisi ailem, kurultayımızdan sonraki süreç üzerine birkaç şey söylemek istiyorum. Gerek sosyal medya gerekse televizyon programlarında partimizi ve delegelerimizi yıpratmak için parti kültürümüzle asla bağdaşmayan çirkin iftiraları üzülerek takip ediyorum. Muhakkak ki bu kumpaslara yeltenen art niyetli gruplar olmuştur ya da olacaktır. Ama partimizi ve delegelerimizi kimsenin yıpratmasına asla izin vermem. Güzel günlerde görüşmek dileğiyle. Sağlıcakla kalın."

 

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...