Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhur İttifakı gafı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

POLİTİKA Haberleri

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya'da depremzedelerle bir araya geldi. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı yerine Cumhur İttifakı liderleri olarak bölgede bulunduklarını dile getirince yanındakiler tarafından düzeltildi.

Seçime sayılı günler kala Millet İttifakı liderleri Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden biri olan Malatya'ya geldi. Kılıçdaroğlu'na ziyaretinde, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Başkanı Mansur Yavaş eşlik etti. Kemal Kılıçdaroğlu bu ziyaretinde büyük bir gaf yaptı. Kılıçdaroğlu'nu Ahmet Davutoğlu ve Ekrem İmamoğlu düzeltti.

YENİDEN REFAH AÇIKLAMASI

Burada açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin Yeniden Refah Partisinin Cumhur İttifakı'na dahil olması ve HÜDA PAR'ın desteğine ilişkin sorusuna "Siyaset elbette devam ediyor ama biz bugünü değil geçmişi değil geleceği konuşmak istiyoruz. Burada Malatyalı kardeşlerimizin bulunduğu bir ortamdayız. Deprem bölgesindeyiz, depremzedeler siyaset kurumundan 'Gelecekte bizim için ne yapacaksınız?' onu soruyorlar. Ankara'da insanlar Cumhur İttifakı'nın içinde yer alabilirler, kendi tercihleridir, biz Millet İttifakı olarak her tercihe saygı duyarız." şeklinde cevap verdi. 

CUMHUR İTTİFAKI GAFI

Burada Cumhur İttifakı liderleri olarak bulunduklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, uyarı üzerine Millet İttifakı liderleri olarak burada bulunduklarını, İstanbul Büyükşehir ve Ankara Büyükşehir Belediye başkanlarının da bölgede olduğunu söyledi.

(AA)

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...