Kılıçdaroğlu Türkiye'yi cezaevine benzetti

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Kılıçdaroğlu Türkiye'yi cezaevine benzetti

Politika Haberleri  / İHA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir ülkede adaletin olmaması durumunda demokrasinin de olamayacağını belirterek, "Türkiye adeta bir kısım için kapalı, bir kısmı için ise açık cezaevine dönüştü. Bu yapıyı sindiremiyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sarıyer Belediyesi'nin yeni hizmet binasının temel atma törenine katıldı. Törende halka seslenen Kılıçdaroğlu, temeli atılan tesisin sadece Sarıyer için değil Türkiye ve dünya için de bir ilk olduğunu söyledi. AK Parti'nin "CHP'li belediyeler çalışmıyor" algısı oluşturmaya çalıştığını savunan Kılıçdaroğlu, "Bütün baskılara rağmen CHP belediyeleri kendi belde halkına en güzel hizmeti vermeye çalışıyorlar. Altını çiziyorum bütün baskılara rağmen. Bir örnek vereyim. İzmir anakent belediyesinde görev yapan AKP müfettişlerinin sayısı 80. Dünyada örneği yok. 'Acaba biz bu belediyeyi nasıl çalışmaz konuma getiririz' diye uğraşıyorlar. Buradan sesleniyorum ne yaparlarsa yapsınlar, hangi baskıyı kurarlarsa kursunlar sosyal demokrat belediyeleri halka hizmetten alıkoyamayacaklardır. Sarıyer, Kadıköy, Kartal, Silivri üzerinde baskı kuruyorlar. Ancak belediye başkanlarımız inançlarıyla, halka duydukları sevgiyle hizmetlerini yapmaya çaba harcayacaklar. Siz destek verdiğiniz sürece bizim de desteğimiz sonuna kadar belediye başkanlarımızın arkasında olacaktır" diye konuştu. Hukukun üstünlüğünün bir ülkede temel kural olması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bir ülkede adalet yoksa o ülkede demokrasi yok demektir. Bir ülkede sağlıklı adalet dağıtılmıyorsa o ülkede insanların umudu yok demektir. Bir ülkede adalet olacak ki bir sorunla karşılaşan yurttaş, 'benim hakkımı arayacağım yer var' diyecek. Türkiye adeta bir kısım için kapalı, bir kısmı için ise açık cezaevine dönüştü. Bu yapıyı sindiremiyorum. İstiyoruz ki bu adalet herkes için olsun. Eğer güçler ayrılığı ilkesini bir tarafa bırakıp bir kişinin iki dudağına bakarsanız orada demokrasi değil diktatörlük var, faşizm var demektir" şeklinde konuştu. "Bu ülkede 70 milyon telefonunun dinlendiğinden kaygılanıyorsa, medyanın özgürlüğü yoksa, bir ülkede üniversiteler konuşamıyorsa, bir ülkede yargıçların güvencesi yoksa o ülkede demokrasi yok demektir" diyen Kılıçdaroğlu, "Herkes düşüncelerini özgürce söylemeli. Özgür, bağımsız ve geleceğe umutla bakan bir Türkiye, sağlıklı ve tutarlı bir adalet ile olabilir" ifadelerini kullandı.

VANLI DEPREMZEDELERİ ZİYARET ETTİ nbsp;
nbsp; nbsp;
nbsp; nbsp;CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sarıyer'de kalan Vanlı depremzedeleri ziyaret etti. Çocuklarla yakından ilgilenen Kılıçdaroğlu, depremzede bebekleri de kucağına alarak sevdi. nbsp; nbsp;

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...