Kılıçdaroğlu, 'Türkiye'nin yeni bir hamle yapması gerekiyor'

/ Kaynak: AA
Kılıçdaroğlu, 'Türkiye'nin yeni bir hamle yapması gerekiyor'

Politika Haberleri  / AA

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin yeni bir hamle yaparak bilgi üretip, ürettiği bilgiyi de elle tutulur metaya dönüştürmesi gerektiğini söyl

nbsp;CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda Uğur Dündar'ın hazırlayıp sunduğu Halk Arenası'na konuk olarak, gençlerin sorularını yanıtladı.

İl ve ilçeler olmak üzere 120'nin üzerinde miting yaptığını kaydeden Kılıçdaroğlu, seçim sürecinde en unutamadığı anısının da Sakarya'daki mitingde yaşadığını ifade ederek, "Polis barikatının ardından bir genç ısrarla elini uzatarak benimle görüşmek istiyordu. Ben de 'Gelsin görüşelim' dedim. 'Kemal Bey oyum size, ne olursun bir Fatiha okur musun?' dedi. Okuduk. 'Eyvallah oyum sana' dedi" diye konuştu.

"Eğitim sistemini sil baştan yapacağız"

Eğitim sistemine ilişkin bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, eğitim sistemini sil baştan yeniden yapacaklarını, 12 yıllık zorunlu eğitim olacağını, üniversiteleri özerk hale getireceklerini, YÖK'ü kaldıracaklarını, öğrencilerin üniversite yönetiminde söz ve karar sahibi olacağını, üniversitelerin mali özerkliğini sağlayacaklarını bildirdi.

Türkiye'nin bilgi üretmeye, önem vermesi gerektiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Üniversiteleri bilgi üretmeyen bir ülkenin büyüme, gelişme şansı yoktur. Eğer katma değeri yüksek ürün üretemiyorsanız, bilgi toplumunu yakalayamazsınız. Dünyanın gelişmiş hiçbir ülkesinde bir başbakan çıkıp, 'Ben yol, köprü yapıyorum. Biz buzdolabı üretiyoruz' diye övünmez. Çünkü buzdolabı 18. yüzyılın ürünü. Bilgiye yaptığınız katkıyla övünmeliyiz. Türkiye'nin yeni bir hamle yapması, bilgi üretmesi ve bunu elle tutulur metaya dönüştürmesi gerekiyor. Türkiye'nin CHP iktidarına ihtiyacı var çünkü Türkiye bilgi toplumu olmak, uygarlaşmak, özgürleşmek istiyor."

"Ortak aklı egemen kılacağız"

Kemal Derviş'in CHP'ye davet edilmesine ilişkin bir soru üzerine, Derviş'in dünyanın önde gelen sosyal demokrat iktisatçılarından biri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Yeni bir ekonomik programa Türkiye'nin ihtiyacı var. Kuşkusuz bütün ekonomik programın tek belirleyicisi Sayın Derviş olmayacak. Sayın Derviş'le beraber siyasi kadrolarımız, iktisatçılarımız, sosyologlarımız var. Hep beraber ortak aklı egemen kılacağız ve Türkiye'yi bölgesinin güçlü ülkelerinden biri haline getireceğiz. Bu konuda hiç kimsenin endişe duymamasını istiyorum. Üreten, çalışan, özgürlüğü olan Türkiye, güçlü Türkiye olur."

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...