Kılıçdaroğlu toplantıda resti çekti: Temiz birini bulun istifa edeyim

- Güncelleme:
Kılıçdaroğlu toplantıda resti çekti: Temiz birini bulun istifa edeyim

Politika Haberleri

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Zoom ifşasından sonra İmamoğlu ile yüzleşti. Asıl fırtına bugün kopabilir.

HABER MERKEZİ ANKARA - Geçtiğimiz hafta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, CHP’nin eski ve yeni A takımıyla yaptığı Zoom toplantısının sosyal medyada sızdırılmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP’li belediye başkanları bir araya geldi. Mazeret bildiren 36 belediye başkanının katılmadığı toplantı yaklaşık 4,5 saat sürdü.

İMAMOĞLU: YEREL SEÇİM TEHLİKEDE

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kaybedilmesinin ardından parti içinde değişim taleplerini dile getiren İmamoğlu’nun, toplantıda yaptığı konuşma gerginliğe sebep oldu. Sızdırılan videoya ilişkin değerlendirme yapan İmamoğlu, toplantının etik olmadığı düşüncesine katılmadığını söyledi. Değişim talebini tekrarlayan İmamoğlu’nun “Değişim olmazsa yerel seçimleri kaybetme riskimiz var” şeklinde konuştuğu ifade edildi.  İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’na hitaben ‘Değişimin öncülüğünü siz yapın. El verin değişimi gerçekleştirelim’ çağrısını yaptı.

Kılıçdaroğlu toplantıda resti çekti: Temiz birini bulun istifa edeyim

İmamoğlu’na cevap veren Kılıçdaroğlu’nun, “Ömrümün sonuna kadar genel başkan olarak kalmayacağım. CHP’yi bilen, geçmişi temiz biri olsa, parti ilkelerine bağlı biri olsa hemen bırakırım. Kurultayı bu yıl yapmak zorundayız. CHP’yi bilen, bagajı olmayan birini getirin, hemen istifa ederim” dediği öğrenildi.

GÖZLER PARTİ MECLİSİ’NDE

Bugün yapılacak PM’de muhalifler görevden alınan il ve ilçe başkanlarının yeniden göreve iadelerini tartışmaya açacak ve bu konuda oylama yapılmasını isteyecek. 60 kişiden oluşan PM’de görevden alma kararlarının iptali için 40 üyenin desteği gerekiyor. CHP kulislerinde şu ana kadar parti içi muhalefetin 30’dan fazla PM üyesinin desteğini bulduğu belirtiliyor. PM’den görevden alınan il ve ilçe başkanları için muhaliflerin istediği yönde karar çıkması durumunda, Kılıçdaroğlu parti içindeki mücadelede ilk yenilgisini almış olacak. Görevden alınan il ve ilçe başkanlarının göreve iadesine yönelik muhaliflerin istediği kararın çıkması durumunda, olağanüstü kurultaya yönelik yeni gelişmelerin de olabileceği ifade ediliyor. Muhaliflerin ortaya çıkacak sonuca göre, bu defa PM’den olağanüstü kurultay kararı çıkarmak için önümüzdeki günlerde harekete geçecekleri konuşuluyor.

HALK TV İLE YOLLAR AYRILDI

Bu arada CHP, Halk TV ile sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti. Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem yaptığı açıklamada Halk TV ile ilişkilerinin sona erdiğini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...