Kılıçdaroğlu: Milletvekilleri için üç dönem sınırı getireceğiz

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Kılıçdaroğlu: Milletvekilleri için üç dönem sınırı getireceğiz

Politika Haberleri  / HABER MERKEZİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Kocaeli’de düzenlenen Yerel Yönetimler Marmara Bölge Toplantısı’na katıldı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 4-5 Kasım’da düzenlenecek CHP 38. Olağan Kurultayı’nın ardından tüzük kurultayı yapacaklarını anlatarak, burada CHP’nin aksayan bütün yönlerini mümkün olduğu kadar çözeceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu “Bu ülkenin nüfusunun yarısı kadın, yarısı erkekse cinsiyet kotası getireceğiz. Merkez Yönetim Kurulu’nun üye kabulüne sınır getirilecek. Yani ‘bir ilden veya ilçeden hemen 5 bin üye getirin MYK’den geçirelim’ bunu kaldıracağız. Milletvekilleri için 3 dönem sınırı getireceğiz. Belediye meclisi ve il genel meclis üyelikleri için meslek kotası getireceğiz. Bölgenin, kentin özelliklerine göre k esinlikle kotaların gelmesi lazım. Bunları da getireceğiz” ifadelerini kullandı. “Delege sisteminden hepiniz şikâyet ediyorsunuz arkadaşlar, delege sistemini kaldıracağız” diyen Kılıçdaroğlu, bu sistemin, çatışmalara ve çekişmelere yol açtığını ve kalıcı hale getirdiği değerlendirmesinde bulundu.

KAPIYI GÖSTERDİ

Kongrelerden sonra parti aleyhine konuşanları kovacağını belirten Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: Kongrelerimiz yapılıyor, güzel tartışmalar oluyor, gayet güzel. Biz demokrasiyiz zaten, demokrasiyi getiren partiyiz. Farklı görüşler ortaya atılabilir ama kongre biter, seçimler biter, el ele, omuz omuza sahaya çıkmak durumundayız. Kim, kongrelerden sonra parti aleyhine konuşursa, partiyi televizyonlarda tartışır hale getirirse, kimse kusura bakmasın onu partiden ayıracağım. Çok açık, çok net söylüyorum. Tartışma eyvallah, başımın üstüne.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...