Kılıçdaroğlu için karar günü! İmamoğlu: Grup toplantısında aday olmayacağını açıkla!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kılıçdaroğlu için karar günü! İmamoğlu: Grup toplantısında aday olmayacağını açıkla!

POLİTİKA Haberleri

14 ve 28 Mayıs seçimlerinden hezimetle ayrılan CHP’de kazan kaynıyor. Hedefteki isim olan Kılıçdaroğlu'nun, bugünkü grup toplantısında sık sık değişim çağrısı yapan İmamoğlu'na cevap vermesi bekleniyor.

CHP’de oklar, hezimetin en büyük mimarı olarak görülen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun üzerinde. Kılıçdaroğlu ise İmamoğlu’nun başını çektiği değişim ekibine karşı koltuğunu bırakmak istemiyor. Değişim rüzgarına direnmeye çalışan Kılıçdaroğlu, bugünkü grup toplantısında parti içinde en güçlü rakibi olarak görülen İmamoğlu’na vereceği cevap merakla bekleniyor.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, 14 Haziran'da Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’nun Ahlatlıbel'deki görüşmesinde, İmamoğlu'nun "Koltuğu bana bırak" teklifini sunduğu, Kılıçdaroğlu'nun ise "İstanbul'a odaklan" mesajı verdiği öne sürüldü.

“CHP'Yİ BATIRAN ADAMLAR OLARAK TARİHE GEÇECEKSİNİZ"

Önce CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, İmamoğlu ve Grup Başkanı Özgür Özel'e rest çekerek, "Genel başkana karşı daha dikkatli olmalılar" uyarısını yaptı. Kuşoğlu ayrıca, İmamoğlu'nun yargı süreci sebebiyle hem genel başkanlık hem de İBB başkanlığına adaylığının "sıkıntılı" olduğunu dile getirdi.

Kılıçdaroğlu için karar günü! İmamoğlu: Grup toplantısında aday olmayacağını açıkla!

Kılıçdaroğlu'nu tekrar aday göstereceklerini açıklayan Kuşoğlu'na İmamoğlu kanadından anında tepki geldi. İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, Kuşoğlu'nun sözlerini yerden yere vuran tweetleri peş peşe beğenmeye başladı. Ongun'un Kılıçdaroğlu ve Kuşoğlu'na ithafen beğendiği bir tweette yer alan, "Biz de sizi tarihin en karanlık sayfalarına yazacağız. CHP'yi batıran adamlar olarak tarihe geçeceksiniz" sözü şok etkisi yarattı.

CHP’DE KRİZ İÇ SAVAŞA DÖNDÜ

Murat Ongun'un bu hamlesine bu kez Kılıçdaroğlu cephesinden tepki geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden Ongun'a yüklenen CHP Milletvekili Deniz Demir, "Siyasete bu kadar meraklıysa istifa edip siyasete girmelidir. Genel başkanımıza ve partimizin kurumsal kimliğine yapılan bu saygısızlığı kınıyorum" diyerek yeni bir fitili ateşledi.

“PARTİ TABANI DA KUTUPLAŞTI”

İmamoğlu cephesinden ise CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Bülent Kuşoğlu'nu hedef aldı. Günaydın, "Bülent Bey'in dikkatli bir dil kullanması yararlı olur. Davaların sonuçlarına göre işlem tesis edeceksek Canan Kaftancıoğlu niye 'İl Başkanı bu davalara teslim edilmemelidir' diye tutuluyor?" sözüyle tepkisini dile getirdi. 1 haftadır iç savaş yaşayan CHP'deki söz düelloları, parti tabanında da kutuplaşmaya yol açtı.

İL BAŞKANLARINI ÇAĞIRDI

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun yarın CHP'li 81 il başkanı ile bir araya gelmesi bekleniyor. Kurultay öncesi delegeler üzerinde büyük etkiye sahip olan belediye başkanları ve il başkanlarına yakın markaj uygulamaya devam eden Kılıçdaroğlu, daha önce de 36 belediye başkanını Meclis'te ağırlayarak toplantı yapmıştı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Sabah gazetesi

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...