Kılıçdaroğlu: Gördüm, seyrettim, unuttum

Düzenleyen:
Kılıçdaroğlu: Gördüm, seyrettim, unuttum

POLİTİKA Haberleri

Erdoğan’ın Baykal’a ait kaseti izlediğini iddia eden Kılıçdaroğlu, “Bunun görüntülerini seyrettim. Fakat kimin izlettiğini ve zamanını hatırlamıyorum” dedi

Ebru Karatosun ANKARA 
Deniz Baykal’a ait olduğu iddia edilen görüntülerle alakalı yürütülen soruşturmada tanık olarak çağrılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, savcılığa enteresan bir dilekçe gönderdi. Kılıçdaroğlu’nun Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na geçtiğimiz hafta avukatı aracılığıyla ulaştırdığı dilekçede, “Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal’a yönelik kumpas ve sonraki süreçlerde edindiği tüm bilgileri katılmış olduğu  bir programda açıkça ifade etmiştir. Programda, ‘Deniz Baykal’a ait olduğu iddia edilen video kaydını hiçbir zaman izlemediğini, hiçbir bilgisinin olmadığını, sadece Baykal ile ilgili görüntü kaydının Erdoğan’a getirilip izlettirildiği ve bu izlettirilme sırasında Erdoğan’ın görüntülerinin alındığı ve dahası Deniz Bey ile ilgili görüntülerin servis edilmesine yönelik Erdoğan’ın talimatını yansıtan ilgili video kaydı kendisine izlettirildi” ifadeleri kaydedildi. Bu çerçevedeki Erdoğan videosunun, genel başkan olduktan sonra kendisine izlettirildiğini belirtilen dilekçede, “Ne var ki bu videonun kim tarafından kendisine izlettirildiğini ve zamanını hatırlamadığını’ bildirmiştir” denildi. Muhalefet liderinin, soruşturma dosyasına giren dilekçesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan da suçlamalar yöneltililerek, ifadesinin alınması istendi.
Deniz Baykal’a yönelik kaset komplosu düzenlendiği iddiasıyla yürütülen soruşturmada Kılıçdaroğlu  ‘tanık’ sıfatıyla ifadeye çağırılmıştı. TV programında “Erdoğan’ın kaseti izlediğini gördüm” diyen Kılıçdaroğlu, ifade vermeye gitmeyeceğini açıklamıştı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...