Kılıçdaroğlu en yakınlarından da darbe aldı: CHP'de iç savaş 'zoom'landı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kılıçdaroğlu en yakınlarından da darbe aldı: CHP'de iç savaş 'zoom'landı

Politika Haberleri

CHP’de değişim talep eden isimlerin online yaptıkları gizli toplantı sosyal medya üzerinden sızdırıldı. İBB Başkanı İmamoğlu “Seçimden bu yana 200’e yakın toplantımız oldu. Kimin sızdırdığını araştıracağız” derken Kılıçdaroğlu “Kabul edilemez” yorumunu yaptı.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - CHP içinde yükselen değişim taleplerine rağmen koltuğu bırakmamakta ısrar eden Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı tutum belirlemek için bir araya gelen partinin etkin isimlerinin geçtiğimiz pazar günü Zoom üzerinden yaptıkları toplantı deşifre oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra Kılıçdaroğlu’nun ‘sağ kolu’ olarak bilinen Muharrem Erkek, Özgür Özel, Onursal Adıgüzel, Bülent Tezcan, Tekin Bingöl, Engin Özkoç, Veli Ağbaba, Selin Sayek Böke, Hakkı Süha Okay, Ahmet Hakan Uyanık, Pınar Uzun, Gökhan Zeybek, Sevgi Kılıç, Hakkı Süha Okay ile İmamoğlu’na yakın isimlerden Gökhan Günaydın ve Engin Altay da toplantıya katıldı.

Çevrimiçi gerçekleşen toplantıda Parti Meclisi’nin (PM) olağanüstü toplantıya çağrılması konusunda değerlendirmeler yapıldığı görüldü. Toplantıda İmamoğlu, ‘Kılıçdaroğlu’suz alternatif olağanüstü kurultay’ önerisini gündeme getirirken PM üyelerinin ve il başkanlarının imza attığı bir dilekçe üzerinde çalışma yürütüldüğü de görüldü.

KÖSTEBEK AVI BAŞLADI

Videonun önceki gün açılan ‘Değişim Gerçeği’ adlı YouTube hesabından yayınlanması dikkat çekti. Videonun, ‘Kılıçdaroğlu’na yakın isimler tarafından kaydedilmiş olabileceği ve aynı isimler tarafından sızdırıldığı’ yorumları yapılıyor. Videonun sosyal medyada yayınlanmasından sonra, CHP içinde değişim isteyenler de ‘Köstebek avına’ çıktı.

İMAMOĞLU: GİZLİLİĞİ YOK

Parti içindeki konuların partililerle konuşulmasından daha doğal bir durumun olmadığını savunan İmamoğlu, “Bu ve benzeri belki 200’e yakın toplantımız olmuştur diyebilirim seçimden bu yana. Bunların gizli bir tarafı yok. Bugün bile buna benzer toplantılarımız var. Konuşulan konular, partinin konularıdır. Bunlarla ilgili hiçbir kelimesini sizin huzurunuzda konuşmayacağım. O masalarda konuşmaya devam edeceğim” dedi.

İmamoğlu, toplantı videosunun sızdırılmasına ilişkin “Araştıracağız, bakacağız bunu seven kimler var. Parti içinden mi dışından mı bakacağız” şeklinde konuştu.

MYK’YA KATILMADILAR

Toplantı yer alan isimlerden Engin Altay da “Partinin hâli ortada. İl başkanlarının görevden alınması, delege seçimlerinin başladığı bir süreçte görevden almalar var. Bunu konuşmayacağız da neyi konuşacağız” diye konuştu.

Öte yandan, toplantı videosunun sızdırılmasının ardından CHP’de de hareketlilik yaşandı. Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK’ya Özgür Özel ve Gökhan Günaydın’ın katılmaması dikkat çekti. Özel’in Manisa’da olması sebebiyle toplantıya katılmadığı belirtilirken, şehir dışında olan Günaydın’ın ise toplantının saatinin 14.00’e alınması talebi kabul edilmediği için toplantıya katılamadığı öğrenildi.

Kılıçdaroğlu en yakınlarından da darbe aldı: CHP'de iç savaş 'zoom'landı

GENEL MERKEZİN HABERİ YOK

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, “Genel Merkezin toplantıdan haberi yoktu. Partimizin geleneklerine uymayan hiyerarşisini dikkate almayan etik olmayan toplantıları doğru bulmayız. Bu süreçte partimizin yıpratılmasını doğru bulmuyoruz” değerlendirmesi yaptı.

Sızdırılan video tartışmalarının gölgesinde süren MYK toplantısında bazı üyelerin, Özel ve Günaydın’ın istifalarını istediği ileri sürüldü. Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun sızdırılan videoya ilişkin “Kabul edilemez” karşılığı verdiği öğrenildi.

Bu arada PM, Kılıçdaroğlu başkanlığında 23 Temmuz Pazar günü toplanacak.

ÖZDAĞ ISRARLI: KEMAL BEY ATTIĞI İMZAYI İNKAR EDEMEZ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın seçim öncesinde Kılıçdaroğlu ile üç bakanlık ve MİT Başkanlığının kendilerine verilmesi konusunda mutabık kaldıklarına yönelik açıklaması; hem parti içinde, hem de ittifak ortakları arasında büyük yankı uyandırdı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, böyle bir mutabakatın olmadığını açıkladıktan sonra Özdağ, iddiasında ısrarcı oldu ve “İçişleri Bakanlığı ve iki bakanlık yazılı ama MİT konusu sözlü olarak konuşuldu. Eğer 28’inde seçim kazanılsaydı, ben İçişleri Bakanıydım. İki arkadaşım bakandı. Yazılı mutabakat metni bende ve Kemal Bey’de var. Kemal Bey attığı imzayı inkâr edecek insan değildir” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - Politika
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...