Kılıçdaroğlu Demirtaş ile görüştü

Kılıçdaroğlu Demirtaş ile görüştü

POLİTİKA Haberleri

Kılıçdaroğlu Demirtaş ile görüşmesi için "biz CHP olarak üzerimize düşeni yapıyoruz." dedi.

Kılıçdaroğlu'nu Eş Başkanlar Demirtaş ve Yüksekdağ karşıladı. Kılıçdaroğlu görüşmeye Grup Başkanvekilleri Özgür Özel ve Levent Gök ile birlikte geldi.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın Meclis'teki makamında gerçekleşen  görüşmeye gelişinde Kılıçdaroğlu'nu, Demirtaş ve Yüksekdağ makamın girişinde  karşıladı. 
 
 Kılıçdaroğlu, Ankara'da meydana gelen terör saldırısından sonra MHP  Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile HDP Eş Genel başkanları Demirtaş ve  Yüksekdağ'dan randevu talep etmiş, Bahçeli görüşme isteğine olumsuz yanıt  vermişti. 
 
Görüşmeye CHP Grup başkanvekilleri Levent Gök ve Özgür Özel de  katıldı.
 
GÖRÜŞME SONRASI KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA 
Terörden duylan endişeleri dile getirdik. Endişeleri gidermeli, umutları yitirmemeliyiz. Keşke siyasi partiler bu görüşmeleri yapabilseler. Ayrışan değil beraber olan toplumdan yanayız. Gerginliği giderecek olan siyaset kurumudur.

DEMİRTAŞ'TAN İLK AÇIKLAMALAR 
Çok verimli bir görüşme yaprık. Sayın Kılıçdaroğlu'na çok teşekkür ederim. Bugünkü ziyaret tansiyonun düşürülmesi için önemli bir ziyaret olmuştur. Toplumun şunu bilmesi lazım bu kadar acıya rağmen karamsar olmaya gerek yok. Siyasetin geleceğe dair bir vizyon sahibi olduğunu unutmamak gerekir. Bu tür görüşmeler umudu koruma adına bizce son derece önemlidir. Yakınlarını kaybeden tüm ailelerin acısı var, kimse bu acıları hak etmiyor. Bu acıları hafifletmek için varız. HDP olarak kim diyalogtan yana adım atarsa kendisine on adım atarız. Bunun için seçildik. Biz diyaloğa kapalı bir parti değiliz. O nedenle bu tür girişimler partimiz tarafından sürdürülecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...