Kılıçdaroğlu aday için yeni kriteri açıkladı: Önce yol haritası

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kılıçdaroğlu aday için yeni kriteri açıkladı: Önce yol haritası

POLİTİKA Haberleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2023 seçimlerinde altılı masanın cumhurbaşkanı adayının kim olacağına dair değerlendirmede bulundu. Öncelikli olarak hükümet programının ortaya çıkması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Güçlendirmiş parlamenter sisteme geçerken yeni bir yol haritasını nasıl yapacağımızı millete anlatmamız lazım. Millet bütün bunların hepsini bilecek, neyi nasıl yapacağımızı bilecek, vadettiklerimizi bilecek. Ondan sonra bir cumhurbaşkanı adayı belirleriz" ifadelerini kullandı.

2023 seçimleri için geri sayıma geçilmişken kulisler hareketlendi. Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan olarak ilan edilirken, Millet İttifakı'nın adayı ise hala belirsiz. 'Altılı masa'nın toplantılarından bir isim çıkmazken, Bursa'da üç ilçenin kanaat önderleri ile bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmasına ilişkin önemli mesajlar verdi.

"HÜKÜMET PROGRAMININ ORTAYA ÇIKMASI LAZIM"

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı konusunda değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Belki şu soru gelebilir aklınıza, 'Neden cumhurbaşkanı adayınızı hemen belirlemiyorsunuz?' diye. 'Millet bunu bekliyor' diye söylüyorlar. Hayır efendim. Önce bir hükümet programının ortaya çıkması lazım. Bizim neleri yapacağımızı millete bir anlatmamız lazım. Olay, bir cumhurbaşkanı olayı değildir. Olay, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yeniden ayağa kalkması olayıdır. Beraber inşa edilmesi olayıdır. Yeniden inşa edilmesi olayıdır. Siz ekonomide ne yapacağınızı anlatmazsanız, adaleti nasıl sağlayacağınızı söylemezseniz, işsizliği nasıl önleyeceğinizi söylemezseniz, teknoloji devrimini nasıl sağlayacağınızı söylemezseniz o zaman neyi yapacaksınız? 'İlla bir aday' olsun. Eee, aday ne olacak yani? Ali olur Veli olur ama sizin memleketi ayağa nasıl kaldıracağınızı söylemeniz lazım."

ÖNCE YOL HARİTASI, SONRA ADAY

Kılıçdaroğlu, Türkiye'de uzun yıllardır devam eden toplumsal barış sorunu olduğunu savundu. Kendilerinin bu toplumsal barışı nasıl sağlayacaklarını da söylemeleri gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Artık yeter değil mi? Kavgaya son vermek gerekmiyor mu? O zaman oturup konuşmamız lazım. Güçlendirmiş parlamenter sisteme geçerken yeni bir yol haritasını nasıl yapacağımızı millete anlatmamız lazım. Millet bütün bunların hepsini bilecek. Neyi nasıl yapacağımızı bilecek. Vadettiklerimizi bilecek. Ondan sonra bir cumhurbaşkanı adayı belirleriz. Önemli olan nedir? Önemli olan var olan yapıyı değiştirmektir, darbe hukukundan arındırmaktır, haksızlıklara karşı durmaktır. Eğer haksızlıklara karşı durmazsanız bu iş yürümez. Adaletsizliğin olduğu yerde devlet olmaz. Adaleti sağlamak zorundasınız. Bunu yapacağız ve bunun kavgasını veriyoruz."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...