Kemal Kılıçdaroğlu: 'Saygı duyacağız'

Kemal Kılıçdaroğlu: 'Saygı duyacağız'

Politika Haberleri

Kılıçdaroğlu, "Elbette kimse cebinde görmemeli cumhurbaşkanlığını. Sonunda halkın kararı olacak ve hepimiz halkın kararına saygı duyacağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sheraton Otel'de düzenlenen TÜSİAD Yüksek İstişare Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TÜSİAD yetkililerinin değerlendirmelerinin ve bazı eleştirilerinin olduğunun hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "Son derece önemli değerlendirmeler yapıldı. Hukuk devletine, adalete vurgu yapıldı. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığına vurgu yapıldı. Dış politikaya vurgu yapıldı. Bunlar önemli tespitlerdi, dolayasıyla bu değerlendirmelerin, özellikle Türk iş dünyasından gelmesi daha da önemli bize göre" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşmasına atıfta bulunarak, "herkes işine baksın" dediğinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Elbette ki herkes işine bakacak. Ama iş dünyası endişe taşıyorsa bu endişeleri de dile getirecek. Eğer bir paralel devlet varsa, onunla hukuk içinde kalınarak mücadele edilmesi gerektiği de yine özenle vurgulandı."

-"Yeni bir Kenan Evren'e ihtiyacımız yok"

Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili bir soruyu yanıtlarken, "Kimse cebinde görmemeli" dediğinin anımsatılması üzerine ise Kılıçdaroğlu, "Elbette kimse cebinde görmemeli cumhurbaşkanlığını. Sonunda halkın kararı olacak ve hepimiz halkın kararına saygı duyacağız" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...