Kemal Kılıçdaroğlu: Gelin tezkereyi IŞİD ile sınırlayalım

Kemal Kılıçdaroğlu: Gelin tezkereyi IŞİD ile sınırlayalım

Politika Haberleri

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu gündemdeki gelişmeleri değerlendiriyor.

İşte konuşmadan satır başları

Az önce doğu ve güneydoğudan gelen il başkanlarını dinledim.Ülkemiz malesef Ak Parti hükümetinin politikaları sonucu çok tehlikeli bir dönemece girmiş bulunmaktadır. Hükümet bütün bu soruları başımıza açan kendisi değilmiş gibi şimdi de halkı sindirmeye çalışmaktadır. İktidarın IŞİD'e verdiği destek bizi nbsp;tarhimizde ilk kez bu noktaya taşımıştır. 6 ilde sıkı yönetimi hatırlatan yasaklar uygulanmaktadır. Yüzlerce gözaltı vvar. Bu olaylar iktidarın dediği gibi kaos lobisinin değil iktidarın basiretsizliğinin sonucudur.

"EĞER CHP İKTİDARDA OLSAYDI..."
Açık söyleyeyim, eğer CHP iktidarda olsaydı mezhepçi bir politika asla uygulanmazdı. İki, eğer CHP iktidarda olsaydı nbsp;ülkemizin dış politikasını dehşet salan dinci terör örgütlerine asla teslim etmezdi, üç, eğer CHP iktidarda olsaydı nbsp;yanı başımızda Irak ve Suriye'de devlet kursun diye IŞİD'e destek vermezdi. Dört, eğer CHP iktidarda olsaydı nbsp;ülkemizin yüksek çıkarlarını kendi kurumlarımızla ve kendi askerlerimizle korurduk.

"TEZKEREYİ IŞİD İLE SINIRLAYALIM"
Adalet ve Kalkınma Partisi, cumhuriyet tarihimizde ilk defa, ülkemizin yeterli askeri gücü yokmuş gibi, çıkardığı tezkereyle topraklarımızda asker konuşlandırmaya, yabancı asker konuşlandırma kararı vermiş bulunmaktadır. Bunu asla doğru bulmuyoruz. CHP tezkereye, hükümetin IŞİD'le mücadele yerine hedef kaydırması, savaşa sürüklemeye taşıması nedeniyle karşı çıkmıştır. Bugün ise hükümeti aklı selime davet etmek istiyoruz. Gelin, askerimizin kara harekatını Kobani'nin kurtarılması ve IŞİD'ten temizlenmesi amacıyla sınırlandıralım. Tezkereyi hemen çıkaralım böylece halkımızın akrabalarını IŞİD'in öldürmesine izin vermeyelim.Askerimizi derhal geri çekeceğimizi de taahhüt edelim. Tezkereden yabancı asker konuşlandırma maddesini çıkaralım. Hava harekatları için işbirliği sağlayabileceği maddeyi koyalım. Böylece herkes hedefi ve kapsamı belli olan bir tezkereyi benimsesin. Biz de CHP olarak her türlü desteği verelim.

"MAĞDURLAR İÇİN HAREKETE GEÇECEĞİZ"

Çözüm nbsp;süreci denen Ak Partinin Kürt vatandaşlarımızı oylama egzersizi artık boş çıkmıştır. Kürt vatandaşlarımızı bundan böyle Ak Partinin iki dudağı arasına bakmak yerine demokrasiye davet ediyoruz. Son günlerdeki olaylarda çok miktarda kamu binası, vatandaşlarımızın malları zarar gördü. Bu mağdurlar için gerekli yasanın çıkarılması için gereken yasaya öncülük edeceğiz. Hükümetin de yıkılan büstlerin onarmasını bekliyoruz.Kimsenin paniğe kapılmasına gerek yok. Türkiye bu sorunların altından kalkabilir. CHP her zaman olduğu gibi sığınılacak limandır. CHP varsa herkes için vardır. CHP ülke barışı için elinden gelen her türlü çabayı sarfedecektir.

"AYNI ŞEYİ SAYIN DAVUTOĞLU'NDAN BEKLİYORUM"
Sayın Davutoğlu CHP görüşünü netleştirmelidir dedi. Biz görüşlerimizi açıkladık. Ben şimdi aynı şeyi Sayın Davutoğlu'ndan bekliyorum. Biz görüşümüzü açıkladık, ne olması gerektiğiniş söyledik. Yeni tezkere de nelerin olması gerektiğini de söyledik. Gösteri ve yürüyüşler demokrasilerde olması gereken toplantılardır. Ama bunların kesinlikle şiddet içermemesi gerekir.Yağmaya talana,şiddete asla ve asla sıcak bakmayız. Ama devleti yönetenlerin devletin akılla yönetilmesi gerektiğini de bilmesi gerekir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...