KCK iddianamesi tamam

- Güncelleme:
KCK iddianamesi tamam

Politika Haberleri

KCK soruşturması kapsamında yaklaşık 2 bin 500 sayfalık iddianame hazırlandı.

nbsp; KCK soruşturması kapsamında yaklaşık 2 bin 500 sayfalık iddianame hazırlandı. İddianame İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. KCK soruşturması kapsamında hazırlanıp, İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede yer alan şüpheliler arasında Prof. Dr. Büşra Ersanlı ve Ragıp Zarakolu da bulunuyor. nbsp;

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Adnan Çimen, PKK terör örgütünün şehir yapılanması KCK'ya ilişkin soruşturmayı tamamladı. İddianamede isimleri yer alan 147'si tutuklu 193 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, özel yetkili İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Yaklaşık 2 bin 400 sayfa olduğu belirtilen iddianamede, Ersanlı'nın ''terör örgütü yöneticiliği'' suçundan 15 ile 22,5 yıl, Zarakolu'nun ise ''örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek'' suçundan 7,5 ile 15 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasının istendiği kaydedildi.

İddianamenin bir numaralı şüphelisinin soruşturma aşamasında tutuklanan Kudbettin Yazbaşı'nın olduğu ve ''örgüt yöneticisi olmakla'' suçlandığı öğrenildi.

İddianamede, şüphelilerin ''KCK kent meclisi'' kararları doğrultusunda İstanbul'da yaptıkları çok sayıda eyleme yer verildiği bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...