Kavakçı: Başarılı olsalardı Suriye gibi olurduk

Düzenleyen:
Kavakçı: Başarılı olsalardı Suriye gibi olurduk

POLİTİKA Haberleri

“Eğer bu darbe girişimi başarılı olsaydı, İdlib’de Halep’te gördüğümüz o vahşi görüntülerin Türkiye’de yaşanmayacağını kimse söyleyemez.”

İsmail Sonsuz ANKARA

AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan, 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı Türkiye’nin Suriye gibi olacağını söyledi.

15 Temmuz gecesi yaşadıklarını gazetemize anlatan Kan, hain kalkışmadan İstanbul’da bulunduğu sırada ailesinden gelen telefonla haberdar olduğunu söyledi. Anadolu Yakası’nda olan milletvekilleri ile istişare ettiklerini anlatan Kan, şöyle devam etti: Ataşehir teşkilatına gittim. Önce ne yapmamız gerektiği konusunda talimat bekledik. Sayın Başbakanımızın açıklaması yeni yayınlanmıştı, Cumhurbaşkanımızın açıklaması olmamıştı ama iyi olduğu haberini almıştık. İl başkanımız ile konuştum, o da teşkilatı havalimanlarına yönlendirmemizi söyledi. Biz de o şekilde teşkilatlarımızı yönlendirdik. Karşıya geçmek için çok büyük mücadele verdik ama imkân olmadı. O sırada, ertesi gün Meclis’in açık olacağı, olağanüstü toplanacağı, Ankara ve yakın illerde olan milletvekillerinin derhâl Meclis’e gelmeleri gerektiği mesajı geldi. Mesaj geldiğinde kızım ve eşim arabaydı. O an ilk reaksiyonum eşim ve kızıma ‘siz arabadan inin ben Ankara’ya gidiyorum’ demek oldu. Sabaha doğru Meclis’e vardım. Meclis’e geldiğimde olayın vahametini anladım. 15 Temmuz darbe girişimi 80 milyonun insanın hayat hakkına yapılmış bir darbe girişimidir. Hayatın olmadığın yerde ne demokrasi olur ne hukukun üstünlüğü olur ne de ifade özgürlüğü olur. Eğer bu darbe girişimi başarılı olmuş olsaydı Suriye’de İdlib’de Halep’te gördüğümüz o vahşi görüntülerin Türkiye’de yaşanmayacağını kimse söyleyemez. 

BİR DAHA CESARET EDEMEZLER

Önceden darbeler yaşandı. Farklı bir Türkiye’ydi. Zihniyet farklıydı. Demokratikleşme kültürü yoktu. Bu gencecik 15 yaşında Halil İbrahim 28 Şubat bilmezdi, belki ailesinden duymuştu. 16 yaşında Abdullah Tayyip Olçok ailesinden dinlemiştir belki ama darbe nedir bilmiyordu. Ara ara bazen büyük nesiller eleştirir ‘bu gençlerin aklı havada’ diye. Gençlerimiz şehadete koştular... Artık biliyoruz ki bu millet sayesinde asla bir daha darbe yapamazlar. Cesaret edemezler.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...