Katil YPG’li

Düzenleyen:
Katil YPG’li

POLİTİKA Haberleri

“Canlı bomba kesinlikle YPG’li... Bilgi ve belgeleri verdik ama buna rağmen PYD’yi, YPG’yi terör örgütü olarak ilan etmiyorsun?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara katliamı faillerinin netleştiğini belirterek, “Üstlenmeseler de canlı bomba YPG ile PYD mensubudur” dedi. Cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, saldırıya dair halkanın tek tek sökülmeye başladığını belirterek, şunları kaydetti:
“Canlı bomba durumunda olan kişi belli, ismini zikretmeme gerek yok, bununla beraber tabii iki de onun yardımcısı konumunda olan kişi vardı. Faille ilgili hiç tereddüdümüz yok, YPG. O zaten PYD’nin silahlı gücü, malum. Olayın örgüt olarak şu anda faili her ne kadar üstlenmeseler de YPG ile PYD. 
Batı’nın anlamamakta direnmesi de bizi üzmektedir. Çünkü birçok belgeleri, bilgileri biz kendilerine aktardığımız halde, örneğin bir PKK’yı Avrupa Birliği, Avrupa, terör örgütü olarak ilan etmiştir ama şu olayda dahi, dikkat edin terör örgütlerinin adını vermemektedir. Bizim yanımızdasın da niçin PKK, Avrupa Birliği ülkeleri tarafından kalkıp terör örgütü olarak ilan edilirken PYD’yi, YPG’yi hâlâ terör örgütü olarak niye ilan etmiyorsun? Kalk bunları da ilan et. 
KUDURUYORLAR
Rusya da Esed’le beraber hareket ediyor. Alan açıp PYD’lileri, YPG’lileri yerleştirmek suretiyle bizim güneyimizde bir koridor oluşturmanın gayreti içindeler. Buna müsaade etmeyeceğiz. Top atışlarımız buna yöneliktir. Bu da devam edecektir, yaşananları asla tribünden izlemeyiz.”
Saldırıyı YPG’nin yaptığını kabul etmeyen ABD’li sözcü John Kirby’ye “Muhatabım değil” diye cevap verdi. Başkan Barack Obama ile göreşeceğini açıklayan Cumhurbaşkanı şöyle devam etti: “Verdiğiniz bilahların nerede patladığını görün diyeceğiz. Bakın silah yardımı yapıyorsunuz, bir uçak silah geldi yarısı YPG’ye yarısı DAEŞ’e gitti.” 
Erdoğan, PYD’ye destek bildirisine imza atan 200 akademisyenle ilgili de şunları kaydetti: “Bunların aydın falan bunlarla uzaktan yakından alakası yok. Yani birkaç kitabı olan aydındır diye bir şey yok. Ve altında dikkat edin, en sonunda da geliyor bağladığı cümle, ‘İşte biz Erdoğan’a şöyle böyle falan filan.’ Ya siz benim yanımda olsanız ne yazar, olmasanız ne yazar? Eski düzenleri olmadığı için kuduruyorlar.”
HDP SUÇÜSTÜ YAKALANDI
Erdoğan, Ankara'daki saldırının ardından Meclis'te hazırlanan ortak bildiriye HDP'nin imza atmamasına ilişkin de şunları söyledi: “Üç parti ülkemizdeki bu hainlere ve ihanete karşı birliktelik sağlıyor ve hepsi bir dayanışma içerisinde bir bildiri yayınlıyor, altına imzayı koyuyor. Ama terör örgütünün parlamentodaki temsilcisi konumunda olan siyasi parti buna imza koymuyor. Şu anda bunlar suçüstü yakalanmıştır. 'Evet biz dağın, Kandil'in parlamentodaki temsilcisiyiz' demektir. Milletin de artık bunları çok iyi tanıması lazım.”

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...