Karamollaoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek: Hamas terör örgütü değil

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Karamollaoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek: Hamas terör örgütü değil

Politika Haberleri  / Haber Merkezi

Saadet lideri Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Hamas bir terör örgütü değildir” değerlendirmesine destek verdi. Karamollaoğlu, "Gazze işgal edilecek olursa direnecek bir grup var ve buna Hamas denildi. İsrail gayri meşru ilan etti. Hamas, "Biz yüzlerce yıldır burada yaşıyoruz ve topraklarımızı müdafaa ediyoruz’ diyor. Ben Hamas’ı böyle görüyorum, bir terör örgütü olarak görmüyorum. Sayın Erdoğan da bunu söyledi." dedi.

7 Ekim’de İsrail-Filistin çatışması yeniden başladı. Ancak bu seferki daha öncekilere göre çok şiddetli oldu. İsrail güçleri 20 günden beri abluka altındaki Gazze’ye bomba yağdırdı. 12 bin tondan fazla patlayıcının kullanıldığı saldırılarda yüzde 70’i çocuk ve kadın olmak üzere 6 bin 500'den fazla hayatını kaybetti.

Türkiye, çok sayıda savaş suçuna imza atan İsrail’e dozu her geçen gün artan tepkisini sürdürüyor.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin grup toplantısında İsrail’e sert yüklenerek Hamas’ın bir terör örgütü olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hamas bir terör örgütü değil, topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur." dedi.

KARAMOLLOĞLU’NDAN ERDOĞAN’A DESTEK

Tüm dünyada büyük yankı uyandıran açıklamanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir destek de Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamolloğlu’ndan geldi.

Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Hamas terör örgütü değildir." değerlendirmesine katıldı.

“HAMAS’I TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK GÖRMÜYORUM”

Ankara’da medya temsilcileriyle buluşan Karamollaoğlu, "Ben Hamas'ı bir terör örgütü olarak görmüyorum. Sayın Erdoğan da bunu söyledi." ifadelerini kullandı.

“İSRAİL GAYRİ MEŞRU İLAN ETTİ”

Karamollaoğlu, şunları söyledi;

Gazze işgal edilecek olursa direnecek bir grup var ve buna Hamas denildi. İsrail gayri meşru ilan etti. Hamas, "Biz yüzlerce yıldır burada yaşıyoruz ve topraklarımızı müdafaa ediyoruz’ diyor. Ben Hamas’ı böyle görüyorum, bir terör örgütü olarak görmüyorum. Sayın Erdoğan da bunu söyledi.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 308'i asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 704'ü çocuk ve 1584'ü kadın olmak üzere 6 bin 546 kişinin hayatını kaybettiğini, 17 bin 439 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Karamollaoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek: Hamas terör örgütü değil

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 100'ün üzerinde Filistinli öldü.

Çatışmalarda 20'si Filistinli, 3’ü İsrailli ve biri Lübnanlı olmak üzere 24 gazeteci hayatını kaybetti.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda ise 41 Hizbullah üyesinin yanı sıra İslami Cihad Hareketi’nden 6, Hamas’tan 3, Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı mensuplarından da 2 kişi öldü, biri gazeteci 4 sivil hayatını kaybetti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil öldü.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...