Kabine yarın toplanıyor: Gündemde afetler ve konut seferberliği var

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kabine yarın toplanıyor: Gündemde afetler ve konut seferberliği var

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi iki haftalık aranın ardından yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde bir araya gelecek. Kabine'nin ana gündem maddesi tüm Türkiye'yi sarsan afetler ve konut seferberliği olacak. Diğer maddelerin ise seçim süreci ve güvenliği, ekonomide atılacak yeni adımlar ve dış politika olması bekleniyor. İşte Kabine Toplantısı'nda ele alınması beklenen konular...

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, iki haftalık aradan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Külliye'de yarın bir araya gelecek. Toplantıda ülke gündemine dair önemli konular ele alınacak. Toplantıda önemli kararların alınması beklenirken, toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kameraların karşısına geçerek açıklamada bulunacak.

KABİNE'NİN ANA GÜNDEM MADDESİ DEPREM VE SEL 

İki haftalık aranın ardından toplanacak olan Kabine'de ana gündem maddesinin yurdun güneyini adeta esir alan deprem ve sel felaketinin olması bekleniyor. Depremin ardından bakanlar hemen bölgeye giderek anbean gelişmeleri yakından takip etti ve vatandaşların yanında oldu. Deprem bölgesindeki çalışmalar ve depremzedeler için 1 yılda tamamlanmak üzere temeli atılan konutlar başta olmak üzere konut kampanyalarına ilişkin çalışmalar toplantıda ele alınacak.

Bu kapsamda ilk temellerin atıldığı konutlarla ilgili ve afet bölgelerindeki son duruma ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir sunum yapılacağı öngörülüyor.

14 MAYIS SEÇİMLERİ MASADA

İkinci gündem maddesi ise 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri olacak. Milletvekili listeleri, bakanların vekil olup olmayacağı, seçime yönelik çalışmalar toplantının önemleri gündem maddelerinden olacak. Bunların yanı sıra dış politika ve terörle mücadeleye de değinilecek.

EKONOMİ VE DIŞ POLİTİKA

Kabine Toplantısı'nda ekonomide atılacak yeni adımların ve dış politikanın da ele alınması bekleniyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, mevkidaşı Samih Şukri'nin davetiyle dün Mısır'a bir ziyaret gerçekleştirmişti. Çavuşoğlu'nun Mısır'a gerçekleştirdiği ziyaret, 11 yılın ardından yapılmış olması açısından büyük öneme sahip.

Mısır'ın davetiyle gerçekleştirilen bu ziyaret iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi yolunda önemli bir aşama olarak görülüyor. Bu kapsamda Bakan Çavuşoğlu'nun Mısır'a gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunum yapması bekleniyor.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...