Jet Fadıl oyunu kime vereceğini açıkladı

/ Kaynak: İHA
Jet Fadıl oyunu kime vereceğini açıkladı

Politika Haberleri  / İHA

Fadıl Akgündüz, Siirt'ten bağımsız milletvekili adayı olmasına rağmen, 7 Haziran'da yapılacak seçimlerde oyunu HDP'ye vereceğini söyledi.

Siirt'te yerel bir gazetenin düzenlediği 'kahvaltı sohbeti' programına konuk olan iş adamı ve nbsp;Siirt bağımsız milletvekili adayı Fadıl Akgündüz, gazetecilerin sorunlarını cevaplandırdı.

Bir gazetecinin, '30 Mart yerel seçimlerde Siirt'te gelip oyumu o zamanki adıyla BDP'ye vereceğim demiştiniz, ancak seçmen kütüğünüz Siirt'te çıkmadı' sorusuna Akgündüz, şu cevabı verdi: "Selim Sadak başkanın Siirt'te bulunduğu dönem içinde, 4-5 yıllık süre içinde Siirt'te hiçbir olayın olmaması, huzurlu bir dönemin yaşanması, kardeşliğin Araplar, Türkler ve Kürtler arasında olması bizi memnun etti. Bizim de istediğimiz buydu. nbsp;Selim Sadak başkan adayı olursa oyumu da kendisine vereceğim demiştim. Selim Sadak, BDP teşkilatından olduğu için aday olmayınca, diğer gelen arkadaşlara tabi o sözümüzü tekrar ettim. Tabi benim kütüğüm İstanbul'da olduğundan orada kullanmıştım. O mecazi anlamı kalmıştı. Dün akşam tekrar bu soru sorulduğunda evet DBP'ye bir borcum var, buradan da milletvekili adayları bulunduğu yerden oy kullanabiliyorlar demişlerdi. Ben o bir oyumu HDP'ye vereceğim. Borçluyuz çünkü. Önce farzı kılmadan sünnete geçilmez. Önce farzımızı eda edeceğim. O bir oy semboliktir. Gerçekten de vereceğim. Çünkü bir şey dediysem o zaman yapacağım. Ben o bir oydan da kaybedeceksem kaybedeyim. Dürüstlük kazansın."

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...