İYİ Parti’nin adayı Ersan Şen mi? Meral Akşener Ersan görüşmesi son durum

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İYİ Parti’nin adayı Ersan Şen mi? Meral Akşener Ersan görüşmesi son durum

POLİTİKA Haberleri

6’lı masada 5 liderin uzlaşısına rağmen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığını veto eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e Hukuk profesörü Ersan Şen’den görüşme teklifi geldi. Peki, İYİ Parti’nin adayı Ersan Şen mi? Meral Akşener Ersan görüşmesi son durum…

Her defasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığını veto eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ittifakın son toplatışında gemileri yakarak 6’lı masadan ayrıldığını açıkladı. Bu sürecin hemen ardından Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’tan adaylık için ret yanıtı alan Akşener, "teklif gelirse aday olurum" diyen hukuk profesörü Ersan Şen'e görüşme teklifinde bulundu. Peki, İYİ Parti’nin adayı Ersan Şen mi? Meral Akşener Ersan görüşmesi son durum…

MERAL AKŞENER ERSAN GÖRÜŞMESİ SON DURUM

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına destek vermediğini açık açık beyan eden Meral Akşener 'göreve' çağırdığı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan istediğini alamadı. Bu sürecin ardından Hukuk profesörü Ersan Şen’den dikkat çeken bir çıkış geldi. Katıldığı bir canlı yayında konuşan hukuk profesörü Ersan Şen, İYİ Parti’den talep gelmesi durumunda aday olabileceğini, görevden kaçmayacağını söyledi.

AKŞENER'DEN YENİ HAMLE!

İYİ Parti ve Beşli Koalisyon arasındaki gerginlik devam ederken Akşener, adaylık için kendisine yeşil ışık yakan Prof. Dr. Ersan Şen'e görüşme talebi iletti.

Konuyla alakalı Ersan Şen, “İYİ Parti teklif ederse aday olur musunuz?” sorusuna, “Canımız feda, kanımız feda. Tereddütsüz… Karşılık varsa, yüce millet istiyorsa, karşılıksız bırakmayız. Millet çoban ateşini yakarsa uzak durmayız” yanıtını verdi.

AKŞENER, REKLAM ARASINDA ARADI

Canlı yayınının reklam arasında Meral Akşener tarafından arandığını söyleyen Ersan Şen “Akşener, ‘Bunda ciddi misiniz’ dedi, ‘Ciddiyim’ dedim, görüşmek istedi. Muhtemelen bu hafta içinde bir görüşme gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ: İSTİŞARE AMACIYLA GÖRÜŞÜLECEK

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, bu gelişmeler üzerine sosyal medyadan Akşener’in Şen’e yönelik davetiyle ilgili açıklama yaptı.

Zorlu, görüşmenin ‘istişare amacıyla’ yapılacağını ifade etti.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...