İYİ Partili kaynaktan çarpıcı sözler: CHP olmasa konuşulmazdık, batıyoruz… Akşener'i İmamoğlu bile ikna edemez

Düzenleyen: / Kaynak: TGRT Haber
- Güncelleme:
İYİ Partili kaynaktan çarpıcı sözler: CHP olmasa konuşulmazdık, batıyoruz… Akşener'i İmamoğlu bile ikna edemez

Politika Haberleri  / TGRT Haber

TGRT Haber Ankara Temsilcisi Gürses'e konuşan İYİ Partili kaynak CHP ile ittifak konusunda "Akşener’i İmamoğlu bile ikna edemez.” ifadelerini kullandı. Yerel seçim öncesi partisinin durumunu ‘Bizim taraf batıyor’ şeklinde tarif eden kaynak “CHP olmasa iyi parti konuşulur hale gelemezdi." dedi.

Mayıs ayında yapılan genel seçimleri büyük bir katılım ve demokratik olgunlukla gerçekleştiren Türkiye, yerel seçimlere doğru gidiyor. Siyaset yeniden seçim atmosferine girdi. Partiler hazırlıklarını hızlandırdı.

Mahalli seçimlere 5 ay gibi bir süre kalırken muhalefet kanadında sular durulmak bilmiyor.

Geçtiğimiz haftalarda yerel seçimlere ittifaksız gireceğini ve tüm il ve ilçelerde kendi adaylarıyla seçmenin karşısına çıkacağını duyuran İYİ Parti, eski ortağı CHP'nin baskısına rağmen bu kararında ısrarcı görünüyor.

İYİ PARTİLİ KAYNAKTAN ÇOK KONUŞULACAK İTİRAFLAR

TGRT Haber Ankara temsilcisi Ercan Gürses'e konuşan İYİ Partili bir kaynak ittifak konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun dahi Akşener’i ikna edemeyeceğini söyledi.

İYİ Partili isim Millet ve Cumhur ittifakı seçmeninin kendilerine güvenmediğini belirterek, Meral Akşener’in sürekli olarak, CHP ile geçmiş ittifaktan pişmanlığını dile getirmesi ile ilgili “CHP olmasa iyi parti konuşulur hale gelemezdi” görüşünü paylaştı.

“YEREL SEÇİMDE DE İTTİFAK YAPMALIYIZ”

CHP’nin desteği ile siyaseten önemli bir yol alabilme fırsatı yakaladıklarını kaydeden kaynak, “CHP’ye yaslanarak hayatımızı devam ettirdik” dedi. Akşener’in üçüncü yol tavrı konusunda da değerlendirmede bulunan partili kaynak, yerel seçimde de ittifak yapmaları gerektiğinin altını çizdi. 

“AKŞENER BIRAKACAK ONUN YOLUNU DÖŞÜYOR”

Yerel seçimlerde son kez ittifak yapmaları gerektiğine inandığını söyleyen kaynak, İYİ Parti’nin oy oranıyla ilgili durumun da alınacak tavırlara göre değişebileceğini kaydetti. Kaynak, “Oy oranı yüzde 16 olur diyen var ama ya yüzde 6 olursa…” şeklinde konuştu. Yüzde 6 oy almaları durumunda partinin dağılacağını kaydeden kaynak, “Akşener bırakacak ve onun yolunu döşüyor” dedi.

“İMAMOĞLU DAHİ İKNA EDEMEZ”

“Akşener bırakma düşüncesini Tayyip beyle paylaşmış olabilir” diyen partili kaynak, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun dahi Akşener’i ikna edemeyeceğini söyledi. Partili kaynak, “İstanbul ittifakı olur mu?” sorusuna da “Akşener için o defter kapandı” değerlendirmesini yaptı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...