İyi Parti'den yeni ittifak arayışları: Sağ partilerin kapısı çalınabilir

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
İyi Parti'den yeni ittifak arayışları: Sağ partilerin kapısı çalınabilir

Politika Haberleri  / HABER MERKEZİ

İyi Parti kulislerinde, parti tabanının seçim yenilgisinden sorumlu tuttuğu CHP ile ittifak yapmaya sıcak bakmadığı ancak sağ partilerin kapısının çalınabileceği konuşuluyor.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - Seçimlerdeki hezimetin ardından Altılı Masa’yı dağıtan ve parti içinde seçim değerlendirmesine yoğunluk veren İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimlerde hiçbir şekilde iş birliği yapılmayacağına dair net söylemlerde bulunurken, kurmaylarından ittifaka yönelik sıcak mesajlar geliyor.

Akşener son olarak, Edirne’de yaptığı açıklamada, “Biz ittifak sisteminden vazgeçtik. Türkiye için eğile büküle öldük. Bundan sonra yok. İttifak sistemiyle yol yürümeyeceğiz. Sadece bugün değil, 2028’de de kendimiz rahmetli Ebulfez Elçibey’in söylediği gibi ‘özü başımıza’ yerel seçimlere gireceğiz... CHP bünyesinde görev yapan pek çok siyasetçi arkadaşımız televizyonlara çıkıyorlar ve 15 milletvekili mevzusunu söyleye söyleye geziyorlar, biz bunun eğer ödemesi varsa, İstanbul ve Ankara’yı hediye ederek kendilerine ödedik. Halen alacaklıyız” dedi.

İyi Parti'den yeni ittifak arayışları: Sağ partilerin kapısı çalınabilir

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, Akşener’in aksine, yerel seçimlerde iş birliği yapılması gerektiğini söyledi. Erdem, “Bugün için ortada kapı gibi duran gerçek güç birliği yapmadan ülkede hiçbir seçimin kazanılamayacağıdır. Cumhur İttifakı gerçeği sona ermedikçe önümüzdeki yerel seçimlerde de güç birliği olmadan büyük şehirlerde seçim kazanmak mümkün değil” diye konuştu.

“CHP İLE İTTİFAK TARAFTARI DEĞİLİM”

İyi Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu ise ittifaklara ilişkin, “Ben kesinlikle Eskişehir’de CHP ile ittifak yapılması taraftarı değilim. Ama tabii ki bir sağ parti ile belirli prensiplerde biz ittifak yapabiliriz. AK Parti, MHP, Saadet Partisi olabilir” ifadelerini kullandı.

İyi Parti kulislerinde, parti tabanının seçim yenilgisinden sorumlu tuttuğu CHP ile ittifak yapmaya sıcak bakmadığı ancak sağ partilerin kapısının çalınabileceği, özellikle Altılı Masada birlikte hareket edilen Saadet, Gelecek, Demokrat ve DEVA Partileri ile görüşmelerin yapılabileceğine dikkat çekiliyor. İyi Parti Genel İdare Kurulu toplantısında da dört isim, ittifak olması yönünde görüş bildirmişti. Seçimler yaklaştıkça ittifak yanlılarının artabileceği konuşuluyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...