İYİ Parti'den son dakika yerel seçim kararı

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
İYİ Parti'den son dakika yerel seçim kararı

Politika Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

İYİ Parti'de, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler için her ilde oluşturulan aday tespit komisyonları çalışmalarına başladı. İYİ Parti, 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için bazı yerlerde belediye başkanı adaylarını anketle belirleyecek. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkaracaklarını açıklamasının ardından partide aday tespit çalışmaları yoğunlaştı. İYİ Parti, 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için bazı yerlerde belediye başkanı adaylarını anketle belirleyecek. Partide bir yandan vaatler ile bir yandan da aday adaylarının başvuruları değerlendiriliyor.

ADAY TESPİT KOMİSYONLARI OLUŞTURULDU

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca, her ilde genel merkezden görevlendirilen yerel yönetimler koordinatörü başkanlığında, aralarında il başkanının da yer aldığı aday tespit komisyonları oluşturuldu.

GENEL MERKEZE İLETİLECEK

Başvuruları değerlendiren komisyonlar, aday adaylarıyla yapacakları görüşmelerin sonuçları genel merkeze iletecek.

İl komisyonları, adayları belirlerken, "toplum nezdinde sıkıntılı bir durumu olmayan, toplumun sevdiği, beğendiği, kanaat önderlerinin önerdiği, seçim kazanabilecek veya seçimde yarışabilecek aday" kriterlerine dikkate alacak.

ANKET YÖNTEMİNİ KULLANACAK

İYİ Parti, bölgesinde aynı oranda sevilen birden fazla aday adayı olması halinde belediye başkan adayını belirlerken anket yöntemini kullanacak. Bazı şirketlerle görüşen İYİ parti, çalışacağı anket firmasını belirlemeye çalışıyor.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...