İYİ Parti'den 'sağ ittifakı' mesajı! 'Prensipler'e değindi, 3 partinin adını verdi

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
İYİ Parti'den 'sağ ittifakı' mesajı! 'Prensipler'e değindi, 3 partinin adını verdi

Politika Haberleri  / HABER MERKEZİ

Partiler önümüzdeki sene yapılacak olan yerel seçimler için çalışmalarına hız verirken, İYİ Parti kanadından 'ittifak' mesajı geldi. Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, sağ tabanlı partilerle ittifak yapabileceklerini söyledi ve "Belirli prensiplerde ittifak yapabiliriz" diyerek 3 partinin adını verdi.

Mayıs ayındaki seçimler için kurulan ve seçimlerin ardından tartışmalı bir şekilde dağılan altılı masanın partileri, önümüzdeki sene yapılacak olan yerel seçimler için çalışmalarına hız verdi. Özellikle 81 ilde kendi adayını çıkarma konusunda karar alan İYİ Parti ve CHP kanadından peş peşe gelen açıklamalar dikkat çekerken, 'ittifak' konusunda İYİ Parti kanadından gelen yeni açıklama gündeme oturdu.

"CİDDİ SIKINTILAR YAŞADIK"

Katıldığı bir televizyon programında ittifak konusuna değinen İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, çarpıcı ifadeler kullandı. Hatipoğlu, "Biz Eskişehir'de de diğer illerde de seçim döneminde beraber ittifak yaptığımız CHP'li arkadaşlardan ciddi sıkıntılar yaşadık" dedi.

Hatipoğlu, "Mesela Eskişehir'de 'İYİ Parti milletvekili çıkaramıyor, oyunuz boşuna gitmesin, gelin CHP'ye oyunuz verin' diye çalışmalar yapılmış. Ben kesinlikle Eskişehir'de CHP ile ittifak yapılması taraftarı değilim" değerlendirmesinde bulundu.

İYİ Parti'den 'sağ ittifakı' mesajı! 'Prensipler'e değindi, 3 partinin adını verdi

"AK PARTİ İLE İTTİFAK OLABİLİR"

Sağ bir parti ile ittifak yapabileceklerini söyleyen Hatipoğlu, "Ama tabii ki bir sağ parti ile belirli prensiplerde biz ittifak yapabiliriz. AK Parti, MHP, Saadet Partisi olabilir..." şeklinde konuşarak olası bir ittifaka yeşil ışık yaktı.

"AYNI TABANDAN OLAN PARTİLER NEDEN BİR ARAYA GELEMİYOR?"

'AK Parti-MHP ile iş birliği' konusunun Meral Akşener ile görüşülüp görüşülmediği sorusuna cevap veren Hatipoğlu, "Sayın Genel Başkanla dönem dönem bir araya geliyoruz ama bunun üzerinde çok fazla durmadık. Çünkü zaten aşikâr olan bir konunun tekrar tekrar gündeme gelmesi tartışılması bana enteresan geliyor. Türkiye'de böyle şeyler olabiliyor ise biz aynı tabandan olan partiler neden bir araya gelemiyoruz? Ben olsun diye söylemiyorum ama olmasını dillendirdiğim zaman insanlar neden bu kadar alınıyor veya tepki veriyor?" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...