İYİ Parti'den Levent Gültekin'in Akşener iddiasına sert tepki

Düzenleyen: / Kaynak: TGRT Haber
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / TGRT Haber

Gazeteci Levent Gültekin, Cumhurbaşlığı seçimlerinin ardından CHP ile yolları ayıran İYİ Parti lideri Meral Akşener için çarpıcı bir iddiada bulundu. Gültekin'in iddiasına göre Akşener, söylenenlerin aksine Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a 'Cumhurbaşkanı adaylığı' teklif etmemişti. Bu iddia muhalefetin gündemine bomba gibi düşerken, Gültekin'e İYİ Parti'den cevap gecikmedi.

Gazeteci Levent Gültekin, Millet İttifakı'nın aday belirleme sürecinde katıldığı programlarda 'kazanacak aday' vurgusu yapan Meral Akşener ile ilgili çok konuşulacak bir iddia ortaya attı. Gültekin, Akşener'in Kılıçdaroğlu ile adaylık konusunda hiç konuşmadığını öne sürerek "Akşener, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını engellemek istemedi" dedi. 

Seçim öncesinde "kazanacak aday" vurgusunu her fırsatta dile getiren Akşener'e tepki gösteren Gültekin, Kılıçdaroğlu ile bu konuda konuşma dahi yapmadığını öne sürdü. 

TARTIŞMALARA İYİ PARTİ'DEN CEVAP

İYİ Parti yöneticileri, milletvekilleri başta olmak üzere yüzlerce sosyal medya kullanıcısı "#YalancısınLevent" hashtagiyle gazeteci Levent Gültekin'nin iddialarına tepki gösterdi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu sosyal medya hesabından "#YalancısınLevent" hashtagiyle paylaşım yaptı.

GÜLTEKİN'DEN KAMPANYAYA TEPKİ 

Aleyhindeki paylaşımlara tepki gösteren Gültekin, İYİ Partili isimlerin Twitter üzerinden başlattığı kampanyaya cevap verdi. Gültekin, "İYİ Partililer bu akşam benim için yaptıkları muhalefeti, gösterdikleri birlikteliği iktidara karşı yapmış, liderlerine sergiledikleri bağlılığı ülke için göstermiş olsalardı şimdiye bu iktidar gitmiş olurdu" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/acikcenk/status/1700176339377283185

"KEMAL BEY'İ DEVLET KANDIRMIŞ GİBİ KONUŞUYOR"

Gazeteci Levent Gültekin ve İYİ Parti arasındaki yaşanan gerilimi, Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük ve Türkiye Gazetesi Yayın Koordinatörü Yücel Koç TGRT Haber'de değerlendirdi. 

Gültekin'in gündeme gelmek için bu tür yorumlarda bulunduğunu söyleyen Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, Gületin'in 'derin devlet' yalanını öne attığını söyledi.

İYİ Parti lideri Akşener'in seçimden önce her fırsatta Kılıçdaroğlu'nun aday olmaması yönünde açıklamalar yaptığını hatırlatan Küçük şunları söyledi: 

"Levent Gültekin yalancı bir adam. Gündeme gelmek için böyle şeyler söylüyor. Kemal Bey sözde buna 'Adaylığımı engelleyemem' demiş. Gültekin bunu 'Derin devlet Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını istedi' şeklinde uyduruyor. Meral Hanım sana bir şey dediği zaman sen onaylama makamı mı oluyorsun? Seçimden önce Meral Hanım sürekli Kemal Bey'in aday olmamasını dolaylı yollardan söyledi. Bunu ayrıca diğer partililer de söyledi. Birini eleştiriyorsanız doğru şekilde eleştirmelisiniz. 3 Mart'ta masanın bozulmasının sebebi buydu. Bu adam (Levent Gültekin) uydurukçu. Kemal Bey'i derin devlet kandırmış gibi anlatıyor."

"AKŞENER'İ HARCAMAYA ÇALIŞIYORLAR" 

Türkiye Gazetesi Yayın Koordinatörü Yücel Koç, Levent Gültekin'in kendisine gelen bir mail'de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Hasan Cengiz’den para aldığı yönündeki iddiayı hatılatarak, "Bir ara gündemde mail'den olayı vardı. Kemal Bey'e ve AK Parti'ye yakın bir ismin mail attığını da öne sürdüler. İçinde yüklü bir miktar da para olduğunu da söylediler. Kemal Bey'i aklamaya ve Akşener'i harcamaya çalışıyorlar" diye konuştu. 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...