İYİ Parti'den Kılıçdaroğlu’na 'hançer' cevabı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
İYİ Parti'den Kılıçdaroğlu’na 'hançer' cevabı

Politika Haberleri  / Haber Merkezi

CHP kurultayında İYİ Parti lideri Meral Akşener'e gönderme yaparak "Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım" diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na İYİ Parti'den cevap geldi. İYİ Partili Yasin Öztürk, Kılıçdaroğlu'nun 'hançer' suçlamasına "Sana değil Cumhurbaşkanlığı, CHP Genel Başkanı apoleti bile fazlaymış…" diyerek cevap verdi.

CHP'de yerel seçimler öncesi Kurultay'da başkanlık yarışı devam ederken, Kurultay'a CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Akşener'e yönelik sert eleştirileri damga vurdu.

Kılıçdaroğlu seçimi Akşener nedeniyle kaybettiklerini ima ederken, "Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun, sözlerine İYİ Parti'den ilk tepki İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk'ten geldi.

"SANA GENEL BAŞKANLIK APOLETİ BİLE FAZLAYMIŞ"

Sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu'na cevap veren Öztürk, "Sen Selo’ya selam söylemeye devam et, sonra da 'sırtımdan hançerlendim' diye sırf kurultay, koltuk uğruna utanmadan yalan söylemeye devam et. Sana değil Cumhurbaşkanlığı, CHP Genel Başkanlık apoleti bile fazlaymış…" ifadelerini kullandı. 

https://twitter.com/Ozturkdenizli/status/1720777637381939706      

"SIRTIMDA HANÇERLE SEÇİME GİRDİM"

Kılıçdaroğlu, Akşener'i hedef alan konuşmasında şu sözleri kullanmıştı;

"6 lider oturduk. Bu tabloyu kısmen anlattım ve kendilerine şunu söyledim;

'Ülkede demokrasi yok. Bir sorunlar yumağı haline geldi. Biz 6 lider tarihin bize getirdiği sorumluluğu almak zorundayız."

Uzun uzun anlattım.

Ülkeyi nasıl yöneteceğimizi oturduk konuştuk. Ortak mutabakat metni hazırladık ve halkımızla paylaştık. Güçlendirilmiş parlamenter sistem için çalışmalar yaptık.

İş, cumhurbaşkanlığı adaylığının seçilmesine gelince masadan kalkmalar ve masaya geri dönmeler oldu. Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım.

"İHANETİ GÖRDÜK AMA YIKILMADIK"

Usta Nazım'ın dediği gibi ateşi ve ihaneti gördük ama yılmadık, yıkılmadık.

Yapılan bütün kumpaslara, yalana dolana rağmen, çalıştık, asla boyun eğmedik.

Yolu doğru olanın yükü ağır olur, hançerle beraber yükümüz ağırdı. Beni asıl üzen sırtımdaki yük değil sırtımdaki hançerlerdi. Seçim bitti, kazanamadık.

 

 

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...