İYİ Parti'den ittifak tartışmalarına açıklık: Hiç kimse baskı yapmaya kalkmasın!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İYİ Parti'den ittifak tartışmalarına açıklık: Hiç kimse baskı yapmaya kalkmasın!

POLİTİKA Haberleri

6'lı Masa'nın yerel seçimler için bir araya gelip gelmeyeceği merak edilirken, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun, "Partimizin yerel seçimlerde CHP ile ortak hareket etmesine karşıyım. Bu sadece benim değil partimizin milletvekillerinin de genel görüşü." sözlerine İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan açıklama geldi.

Seçim yenilgisinin ardından dağılan 6'lı Masa'nın, yerel seçimlerde yeniden bir araya gelip gelmeyeceği merak konusuyken, İYİ Parti'li Nebi Hatipoğlu'nun sözleri gündeme bomba gibi düştü. Hatipoğlu, CHP'ye kapıları kapattıklarını söyleyerek, "Bu sadece benim değil partimizin milletvekillerinin de genel görüşü dedi.

Hatipoğlu'nun bu sözlerine ceveap veren İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, kafa karıştıran aöıklamalarda bulundu.

"PARTİMİZİ TEMSİL ETMİYOR"

Zorlu, Hatipoğlu'nun sözlerinin partinin kurumsal kimliğini temsil etmediğini söyleyerek, "Zira bizim iki temel özelliğimiz var. Böylesine stratejik ve bir seçim sürecini etkileyebilecek nihai bir konuda yetkili kurullarımızın görüşlerini alarak kararlarımızı şekillendiririz. Bu şekillendikten sonra da kurumsal görüşümüzün açıklandığı merciler bellidir, dolayısıyla bu görüşler sadece kendisine aittir. Bizi temsil etmiyor." dedi.

"KENDİ ADAYLARIMIZLA KENETLENMEK İSTİYORUZ"

Zorlu, İYİ Parti'nin yerel seçimlerdeki duruşunun herkes tarafından çok merak edildiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Çünkü bugün ülkemizin yaşadığı bu kıskaç siyasetinde, bu sıkışmışlık içerisinde Türkiye'yi merkezine alarak büyüyebilecek yegane parti İYİ Parti'dir. Sekiz ay sonra yapılacak yerel seçimlere kendi adaylarımızla kenetlenerek girebilmenin, milletimizin karşısına çıkabilmenin arayışı ve bunların sorumluluğu içerisindeyiz."

'KİMSE BASKI VE DAYATMAYA KALKMASIN'

Seçim işbirliğinin taktiksel bir mesele olduğunu ve bugünden bununla ilgili bir şeyin söylemenin mümkün olmadığını ifade eden Zorlu, "Bugünden hiç kimse İYİ Parti'ye asimetrik bir dayatma, bu konuda bir baskı yapmaya kalkmasın. Böyle bir şeye asla izin vermeyeceğiz. Milletimizle buluşarak bu seçimlerin parlayan yıldızı olacağız." dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...