İYİ Parti'de Nebi Hatipoğlu krizi: Cumhur’a milletvekili hediye ettik

Düzenleyen: / Kaynak: Cumhuriyet
- Güncelleme:
İYİ Parti'de Nebi Hatipoğlu krizi: Cumhur’a milletvekili hediye ettik

Politika Haberleri  / Cumhuriyet

İYİ Parti’de Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun istifası kriz çıkardı. Parti kaynakları Hatipoğlu’nun istifasını Cumhur’a milletvekili hediyesi olarak değerlendirdi. Kaynaklar, 'milletvekili adaylarını belirleyen ekip sorgulanmalı" dedi.

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, “derin görüş ayrılıkları” gerekçesiyle partisinden istifa etti. Hatipoğlu, yerel seçimlerde AK Parti ve MHP ile ittifak yapılması gerektiğini savunarak CHP’yi eleştirmesiyle gündeme gelmişti. 

"MİLLETVEKİLİ ADAYLARINI BELİRLEYEN EKİP SORGULANMALI"

Parti kaynakları Hatipoğlu’nun istifasının sürpriz olmadığını söylerken, “kendisinin AK Parti'ye daha yakın görüşte olduğunu” belirtti. Bazı partili isimler, “Resmen Cumhur’a milletvekili hediye ettik. Milletvekili adaylarını belirleyen ekip sorgulanmalı” dedi.

Hatipoğlu’nun “zengin olduğu için aday listesinde yer aldığı” savunulurken, milletvekili listeleri de yeniden tartışmaya açıldı. “Listelerin emeğe ve Türk milliyetçiliğine göre değil zenginliğine göre belirlendiğini” öne süren bazı isimler, bu nedenle birçok milliyetçi kökenli partilinin küstürdüğü görüşünde.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Cumhuriyet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...