İYİ Parti'de küskünler ekibi oluştu: Tabanda karşılığı azalıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İYİ Parti'de küskünler ekibi oluştu: Tabanda karşılığı azalıyor

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Son günlerde iç hesaplaşmanın ve tartışmaların ayyuka çıktığı İYİ Parti’de sular bir türlü durulmuyor. Seçimlerin ardından başlayan tartışma, her geçen gün artarken, parti kurmayları ikiye bölünmüş durumda.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - Kurmayların bir kısmı, yaşananların partiye prestij kaybettirdiğini savunup, tabandaki karşılığın da azaldığı görüşünde... Bu tartışmaların devam etmesi durumunda partinin kayda değer bir oy alamayacağını ve hiçbir belediye elde edemeyeceğini dile getiriyorlar. İYİ Parti’nin yerel seçimlerde kayda değer oy alamaması durumunda ise daha fazla ismin istifa edebileceği belirtiliyor.

Öte yandan bazı kurmaylar da yaşananlardan rahatsızlıklarını dile getirirken, istifaları ise parti içindeki ‘çürük elmalar’ın temizlenmesi olarak yorumluyor.

"YENİDEN İTTİFAK, GÜVENSİZLİK OLUŞTURUR"

İttifaklara tartışmalarına da değinen kurmaylar, tek başına seçime girilmesi durumunda İstanbul ve Ankara’daki İYİ Parti oylarının yarısının CHP’ye kayabileceğini ancak bu şekilde bile özellikle İstanbul’un yeniden AK Parti’ye geçebileceğini belirtiyor. Akşener’in defalarca ‘Tek ve müstakil olarak seçime gireceğiz’ dediğini hatırlatan kurmaylar, bu saatten sonra ittifak yapılsa bile seçmende güvensizliğin oluşacağını ve belediyeleri kazanma ihtimalinin düşeceğini ifade ediyor.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...