İyi Parti'de kurultay günü: Akşener, masadan kalktığını açıklayacak

- Güncelleme:
İyi Parti'de kurultay günü: Akşener, masadan kalktığını açıklayacak

Politika Haberleri

MHP’den ayrılan muhalif isimlerin 2017’de Meral Akşener liderliğinde kurduğu İyi Parti bugün 3. Olağan Kurultayını yapıyor.

HABER MERKEZİ ANKARA - İktidar partisi olma hayaliyle kurulan İyi Parti bu hedefin çok gerisinde kalarak son seçimlerde yüzde 10’u bile bulamadı. Birçok politikasında CHP’yi taklit etmesi, kurucu üyelerin çoğunun istifa etmesine yol açarken, FETÖ ve HDP ile el altından yürüttüğü iş birlikleri ‘Küçük CHP’ ve ‘CHP’ye kuyruk oldular’ eleştirilerini beraberinde getirdi.

SESSİZLİĞİNİ BOZACAK

28 Mayıs seçimlerinin ardından sessizliğe bürünen, grup toplantısı da yapmayan Meral Akşener’in günlerdir bugün yapacağı konuşmaya hazırlandığı öğrenildi. Akşener’in, parti içi muhalefetten yükselen sesleri bastırmak ve üst üste gelen istifaları engellemek için, yenilgi sebebi olarak gördüğü Altılı Masa’dan kalktığını açıklaması bekleniyor.

KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK BEKLENİYOR

1.350 delegenin oy kullanacağı kurultayda Akşener’in, 50 üyeden oluşan Genel İdare Kurulu ve 11 üyeden oluşan Merkez Disiplin Kurulu üyelerinde köklü değişiklik yapacağı ifade ediliyor.

Öte yandan, Akşener’e bayrak açan muhaliflerin kurduğu ‘Ortak Akıl Platformunun Kurultayda aday çıkarmama kararı almasının ardından muhalif isimlerin büyük bir kısmının kurultaya katılmayacağı belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...