İYİ Parti’de kritik 'yerel seçim toplantısı: Akşener'in çağrısı masaya yatırılacak

Düzenleyen: / Kaynak: TRT Haber
- Güncelleme:
İYİ Parti’de kritik 'yerel seçim toplantısı: Akşener'in çağrısı masaya yatırılacak

Politika Haberleri  / TRT Haber

İYİ Parti Genel İdare Kurulu yarın yerel seçim gündemiyle toplanacak. Toplantıda, İYİ Parti lideri Akşener'in daha önce yaptığı ittifaksız seçim çağrısı ele alınacak.

Türkiye yavaş yavaş yerel seçim atmosferine giriyor. Hazırlıklarına devam eden siyasi partiler ittifak için nabız yoklayama başladı.

İYİ PARTİ’DE ‘KARAR’ TOPLANTISI

İYİ Parti'nin yerel seçimlere ittifaksız girip girmeyeceği ise yarın toplanacak Genel İdare Kurulu'nda belli olacak.

Toplantıda partinin yerel seçimlerdeki politikasına ilişkin kesin karar verilecek. 50 üyenin görüş bildireceği kritik toplantı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener başkanlığında yapılacak.

AKŞENER’İN İTTİFAKSIZ SEÇİM ÇAĞRISI

Akşener daha önce yaptığı açıklamada "Biz seçime her yerde ayrı gireceğiz" diyerek ittifaklara kapıyı kapatmış ve diğer partilere de ittifaksız seçim çağrısı yapmıştı. Partinin en üst yönetim organı Genel İdare Kurulu'nda Meral Akşener'in bu açıklamasının parti politikası haline getirilmesi öngörülüyor.

Toplantının ardından, İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun partinin kararını açıklaması bekleniyor.

"İŞBİRLİĞİ İSTEYEN BİZİM ADAYIMIZI DESTEKLESİN”

İYİ Parti yerel seçimlerde bölgesel ve küçük çaplı iş birliklerine kapıyı kapatmıyor. Parti içinde, "81 ilde biz aday çıkaralım, iş birliği isteyen bizim adayımızı desteklesin" fikri öne çıkıyor. Bu kapsamda, "Yerel seçimde sahada karşılığı olmayan hiçbir ortak adaya evet demeyiz" görüşü benimseniyor.

Akşener'in ittifaksız seçim kararının toplantıda kabul edilmesi halinde İyi Parti'de belediye başkan adaylarının belirlenmesi ve ilan edilmesi süreci başlayacak.

2 BÜYÜKŞEHİRDE ADAY AÇIKLANDI

Akşener daha önce, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak partisinin İzmir milletvekili Ümit Özlale'yi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak da 24. dönem milletvekili Mesut Dedeoğlu'nu göstermişti.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...