İYİ Parti'de kazan kaynıyor! İzmir adayı Ümit Özlale Akşener'e resti çekti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İYİ Parti'de kazan kaynıyor! İzmir adayı Ümit Özlale Akşener'e resti çekti

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yerel seçime 3 aydan kısa bir süre kala istifalarla kaynayan İYİ Parti'de işler kontrolden çıktı. İYİ Parti lideri Meral Akşener'e rest çeken isimlere bir yenisi daha eklendi. Partinin İzmir Büyükşehir Belediye adayı Ümit Özlale de Akşener'e 'Ya o, ya ben' dedi, yeni bir krizin fitilini ateşledi.

İYİ Parti, CHP ile 'ittifak resti' sonrası başlayan istifa depremleri ile çalkalanırken, partinin yerel seçimlerde belirlediği yol haritası da zora girmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Akşener’in Tuzla için aday gösterdiği İBB Belediye Meclis Üyesi Akın Gürkan partiden istifa ederken, bu defa da İzmir adayı ile ipler gerildi.

İL TEŞKİLATI İLE ARASI KÖTÜ İDDİASI

Odatv'nin haberine göre, İzmir İYİ Parti İl Başkanlığında baş gösteren krizde, partinin İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak açıklanan Ümit Özlale'nin, İzmir teşkilatıyla arasının kötü olduğu aktarıldı.

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir toplantıda İYİ Parti İzmir il teşkilatında görevli bir yönetici ile il başkan yardımcısının tartıştığı, daha sonrasında ise tartışmanın iyice alevlendiği ve söz konusu yöneticinini il başkan yardımcısının üzerine yürüdüğü belirtildi.

"İSTİFASINI NASIL İSTERSEN, SEN KİMSİN?"

Bunun üzerine, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircioğlu, konuya dahil olarak il yöneticisinin istifasını istedi. Bu noktada devreye Ümit Özlale girdi. İl başkanlığındaki toplantıda Özlale, il başkanı Sinan Bezircilioğlu’na “Sen bana sormadan il yöneticisinin istifasını nasıl istersin, sen kimsin!” diye tepki gösterdi.

Bezircioğlu ise “Bu konu bizim il teşkilatımız içerisindeki bir mesele. Kendi içimizde çözmemiz gerekiyordu, çözdüm” şeklinde karşılık verdi.

AKŞENER’E RESTİ ÇEKTİ: YA SİNAN YA BEN

Bu cevaba sinirlenen Özlale de “Bu hafta perşembe veya cuma günü Ankara’da genel merkezde genel başkanla görüşeceğim, ‘Meral Hanım’a ya Sinan ya ben diyeceğim’, seni görevden aldıracağım” diyerek il binasını terk etti. Özlale’nin birlikte çalışabileceğini düşündüğü yeni bir il başkan adayıyla bir görüşme gerçekleştirip “Yönetim listeni hazırla” talimatı verdiği ifade edildi.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...