İYİ Parti seçim vaadi belli oldu

Düzenleyen:
İYİ Parti seçim vaadi belli oldu

POLİTİKA Haberleri

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 24 Haziran için partisinin seçim vaatlerini sıraladı.

138 sayfalık seçim beyannamesini açıklayan İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Mesleki yüksek okul mezunlarına kısa dönem imkanı sağlayacağız" gibi bir çok dikkat çeken vaatte 
bulundu.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin seçim beyannamesini açıkladı. Salondaki gruba hitap eden Akşener'in ilk seçim vaadi, "Seçim barajını da yüzde 5'e indireceğiz" oldu.

Askerlikle ilgili düzenleme de yapacaklarını belirten Akşener, "Mesleki yüksek okul mezunlarına kısa dönem imkanı sağlayacağız" diyerek dikkat çeken bir vaatte bulundu.

Meral Akşener'in açıklamalarından satırbaşları;

"SEÇİM BARAJINI YÜZDE 5'E İNDİRECEĞİZ"

Seçim barajını yüzde 5'e indireceğiz. Yurtdışındaki vatandaşlarımız için sayıya göre seçim merkezleri oluşturacağız.

"ER VE ERBAŞLARA KADROYA GEÇME FIRSATI SUNACAĞIZ"

Gece gündüz demeden görev başında olan polislerimizin özlük haklarını iyileştirecek, ek göstergelerini 3600'e çıkaracağız. Uzman er ve erbaşlara görev süreleri sonunda kadroya geçme fırsatı sunacağız.

Öğretmenlerimizin ek ders ücretlerini artıracağız 3600 ek gösterge alabilmelerinin önünü açacağız. Biz öğretmenlerimizi çok seviyor ve onlara güveniyoruz. Performans sistemi gibi ucube bir duruma son veriyoruz.

"KADIN İSTİHDAMINI YÜZDE 50'YE YÜKSELTECEĞİZ"

Toplumsal refah ve huzurun önündeki en büyük engel olarak gördüğümüz işsizliğe karşı kapsamlı bir mücadele başlatacağız. İşsizlik ortalamasını yüzde 5,6'ya düşüreceğiz. Kadın istihdamını yüzde 50'ye yükselteceğiz. Gençlerin iş gücü piyasasındaki talep ettiği nitelikleri kazanabilmesi için mesleki eğitim, staj ve işbaşında eğitim programlarını artıracağız.

Tehlikeli sektörlerde uzun çalışma süreli, ucuz ve kuralsız işçi çalıştırılmasını engelleyerek iş cinayetlerini Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız. Harcamayı değil, geliri vergilendiren, vatandaşın güveneceği bir vergi sistemi kullanacağız. Vergi mevzuatını sade hale getirerek vergiyi tabana yayacağız.

"ÖTV ORANLARINI DÜŞÜRECEĞİZ"

Asgari ücretteki vergileri kademeli olarak kaldıracağız. Akaryakıt başta olmak üzere ÖTV oranlarını düşüreceğiz. Vergi yatırım, dış ticaret ve teşvik mevzuatını sade basit anlaşılır ve uygulanabilir hale getireceğiz.

Bu sayede yabancı ve yerli sermaye için güvenilir bir yatırım ortamı sağlayacağız.

Endüstri 4,0'a geçişi hızlandırmak suretiyle, sürdürülebilir mükemmeliyet merkezleri kuracağız. Bu merkezler ile ileri teknoloji üretmek için, mikro kobi ve büyük ölçekli işletmeleri, kümelenme modeliyle bir araya getireceğiz.

"MESLEKİ YÜKSEK OKUL MEZUNLARINA KISA DÖNEM ASKERLİK"

Mesleki yüksek okul mezunlarına kısa dönem imkanı sağlayacağız.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...