İYİ Parti Lideri Meral Akşener'den Ekrem İmamoğlu davasına ilişkin açıklama

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İYİ Parti  Lideri Meral Akşener'den Ekrem İmamoğlu davasına ilişkin açıklama

POLİTİKA Haberleri

Partisinin grup toplantısında 2023 genel seçimleriyle ilgili konuşan İYİ Parti Lideri Meral Akşener, "Sandık ufukta göründü" ifadelerini kullandı. Akşener konuşmasında sistemi değiştirme vaadini tekrarladı. İmamoğlu davasına da değinen Akşener, "11 Kasım'da Ekrem İmamoğlu başkanımızın davası var. 31 Mart seçiminin iptalini eleştirdiği için açılan şu malum dava. Açıkça ilan ediyorum: Unutanlardan olmayız. 31 Martçılardan olmayız." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. 2023 seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akşener, "Sandık ufukta göründü. Siz muhalefet saflarında otururken biz önce bu ucube sistemden kurtulacağız sonra yol açtığı zararları telafi edeceğiz." ifadelerini kullandı. Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik devam eden dava ile ilgili de "Açıkça ilan ediyorum: Unutanlardan olmayız. 31 Martçılardan olmayız." mesajı verdi.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

2023 SEÇİMLERİ

Sandık ufukta göründü. Siz muhalefet saflarında otururken biz önce bu ucube sistemden kurtulacağız sonra yol açtığı zararları telafi edeceğiz. 

Hangi ülkede ekmek fiyatları son bir yılda yüzde 95 arttı? Hangi ülkede sütün fiyatı yüzde 132 yükseldi? Hangi ülkede un yüzde 118 zamla karşılaştı? Ama asgari ücrete de zam yaptık diyecekler. Evet, artık anlamını kaybederek ülkemizdeki çalışanların yüzde 60'ının aldığı ve ortalama ücrete dönen asgari ücrete zam yaptılar. Bugün açlık sınırı asgari ücretin yüzde 35 üzerinde kalıyor. 

"İYİ PARTİ'NİN GÜNEŞİ DAMGA VURACAK"

Bu kış, evi ısıtmak için dertlendiğimiz son kara kış olacak. Bu kış, mutfaktaki yangınla yaşadığımız son kara kışımız olacak. Önümüzdeki yaza İYİ Parti'nin güneşi damga vuracak. İYİ Parti'nin vizyonuyla aklın ve bilimin ışığı yayılacak.

"BİZ DEMOKRASİDEN YANAYIZ"

İYİ Parti olarak tavrımız da duruşumuz da en başından beri nettir. Kim ne derse desin, net olmaya da devam edecek. Biz, demokrasiden yanayız. Biz, millet iradesinin sandığa yansımasından yanayız. 

Bizi, bu memleketin eşit ve şerefli vatandaşları olan Kürtleri temsil için yegane kişinin Abdullah Öcalan olduğunu söyleyenlerle de Apo'nun emriyle mıntıka temizliği yapanlarla sakın karıştırmayın. Bizim için demokrasi ya sivil aktörlerin birbiriyle yarıştığı sistem halini alır ya da bugün olduğu gibi Sayın Erdoğan ile Apo'nun dizayn ettiği çirkin pazarlık masasına döner.

"BİZ BU ÜLKENİN GERÇEK VATANSEVERLERİYİZ"

Bu tezgaha ses çıkartan herkesi faşist damgasıyla yaftalayanlara da seslenmek istiyorum: Biz, bu ülkenin gerçek demokratlarıyız, vatanseverleriyiz, milliyetçileriyiz. Kürtlere de Türklere de birer maraba gözüyle bakarak, onların oyunu cebine atıp pazarlık edenlerin sözleri zerre umurumuzda değildir. Biz, er ya da geç bu ucube sistemi deşifre edeceğiz. 

EKREM İMAMOĞLU DAVASI

11 Kasım'da Ekrem İmamoğlu başkanımızın davası var. 31 Mart seçiminin iptalini eleştirdiği için açılan şu malum dava. Açıkça ilan ediyorum: Unutanlardan olmayız. 31 Martçılardan olmayız. Bu adaletsiz düzeni hep birlikte alt edeceğiz. Biz, Türkiye'yi hakkıyla yönetmeye talibiz. Önümüzdeki seçim işte bunun seçimidir. 

İMAMOĞLU DAVASI NEDİR?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret suçundan İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam eden davanın görüşmesi önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek.

KILIÇDAROĞLU'NA İMAMOĞLU'NA DESTEK VERDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise bugün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada İBB Başkanı İmamoğlu'na destek verdi. Kılıçdaroğlu, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu kolay lokma değildir, boğazınızda kalır" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...