İYİ Parti'den CHP’ye ‘yerel seçim’ resti: Erhan Usta, destek şartını açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İYİ Parti'den CHP’ye ‘yerel seçim’ resti: Erhan Usta, destek şartını açıkladı

POLİTİKA Haberleri

Muhalefette seçim sonuçlarının yankıları sürerken İYİ Parti kanadından sert bir çıkış geldi. CHP’ye yerel seçimlerde iş birliği için partisinin destek şartını açıklayan İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, 'Siyasal partiler bir araya geldiğinde hep bir taraftan fedakarlık beklemek diye bir şey olamaz' dedi.

Meclis çoğunluğunu ve Cumhurbaşkanlığı koltuğunu Cumhur İttifakı’na kaptıran muhalefette seçim sonuçları üzerinden yoğun tartışmalar yaşanmaya başladı.

YEREL SEÇİMLERDE ŞARTLI İŞ BİRLİĞİ MESAJI

İYİ Parti içinde bir kesim yerel seçimlerde CHP ile ittifak yapılmasının partilerine zarar vereceğini düşünürken, parti kurmaylarından da dikkat çeken açıklamalar geliyor.

“BAZI BÜYÜKŞEHİRLERİN İYİ PARTİ’YE BIRAKILMASI LAZIM”

Halk Tv’de yer alan habere göre; İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, yerel seçimlerde bazı büyükşehir belediyelerinin İYİ Parti'ye bırakılması şartıyla CHP ile iş birliği yapılabileceğini söyledi.

'HEP BİR TARAFTAN FEDAKARLIK BEKLENMEZ'

Usta, "Bu sırf bugünkü siyasal iklim değişsin diye yapılmış bir iş birliğiydi." diyen Usta, "Ama siyasal partiler bir araya geldiğinde hep bir taraftan fedakarlık beklemek diye bir şey olamaz. Olmaması da gerekir." ifadelerini kullandı.

Usta ayrıca önceki seçimlerde İYİ Parti'nin hiçbir büyükşehir belediyesini talep etmediğini belirtti.

Kaynak: Halk Tv

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...