İYİ Parti bu akşam olağanüstü toplanıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İYİ Parti bu akşam olağanüstü toplanıyor

POLİTİKA Haberleri

Altılı Masa toplantısının ardından, Millet İttifakı'nın adayının CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu olduğu iddia edilirken, masanın aday konusunda ortak karar aldığı ve belirlenen ismi pazartesi günü duyuracağı öğrenildi. 6'lı Masa toplantısının ardından, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığını İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyeleri ile görüşmek istediği bu nedenle de  İYİ Parti'nin bu akşam saat 22.30'da olağanüstü toplanacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere, Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde bir araya gelen  Altılı Masa'nın yaklaşık 6 saat süren toplantısının ardından Ankara'da hareketli saatler yaşandı.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayını pazartesi günü açıklamaya karar verirken, İYİ Parti olağanüstü toplantı kararı aldı.

Bu akşamki toplantının ardından yarın İYİ Parti il başkanlarının katılacağı bir toplantı daha düzenlenecek.

4 Mart Cumartesi günü ise Milletvekilleri, Genel İdare Kurulu Üyeleri ve Divan Kurulu üyelerinin katılacağı bir toplantı daha gerçekleşecek.

ALTILI MASA SONRASI YAPILAN YAZILI AÇIKLAMA

Altılı masa toplantısı sonrası yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...