İttifak kapılarını kapatan Akşener’e Mansur Yavaş’tan anketli cevap: İddialıyım

Düzenleyen: / Kaynak: Sözcü
- Güncelleme:
İttifak kapılarını kapatan Akşener’e Mansur Yavaş’tan anketli cevap: İddialıyım

Politika Haberleri  / Sözcü

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in "Ankara ve İstanbul başta olmak üzere her şehirde aday çıkaracağız" sözlerine Mansur Yavaş’tan ilk yorum geldi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, ittifak kapılarını kapatan Akşener’e anketle cevap verdi.

Genel seçimlerdeki yenilginin ardından tartışmaların ardı arkası kesilmeyen muhalefet kanadında yerel seçim için çalışmalar başlatıldı. İttifak ve iş birliği senaryoları masaya konuşulmaya devam ederken Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın İYİ Parti’den aday olabileceği ortaya atıldı. Mansur Yavaş ise “Öyle bir daha parti değiştirmek falan yok. Bundan böyle adaysak CHP’den adayız” diyerek yeni parti iddialarına kapıyı kapatmıştı. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun kararlı olmamakla eleştiren Meral Akşener ise 81 ilde aday çıkaracaklarını duyurdu.

İYİ PARTİ İTTİFAK KAPILARINI KAPATTI

İYİ Parti lideri Akşener, “Biz bundan sonra bu ittifak sistemi içinde yer almamaya kararlıyız” demiş, Ankara ve İstanbul dahil 81 ilde seçime ayrı başlarına gireceklerini ilan etmişti. Bu kararın ardından İmamoğlu ve Yavaş'ın vereceği cevaplar merakla bekleniyordu. Sözcü'den İsmail Saymaz'ın sorularını cevaplayan Mansur Yavaş, 'aday' olarak çalışmalarına başladığını belirtirken iddialı konuştu.

İttifak kapılarını kapatan Akşener’e Mansur Yavaş’tan anketli cevap: İddialıyım

MANSUR YAVAŞ: İDDİALIYIM

Yavaş, Akşener'in açıklamasını şöyle değerlendirdi:

“Dört milyon seçmenimiz var, hepsinin oyuna talibiz, o kadar. Başka bir şey söylemek, yorum yapmak istemiyorum. Önümüzdeki günlerde gerekirse açıklama yaparız. Çünkü adaylığımız henüz kesinleşmiş değil. Biliyorsunuz, CHP Parti Meclisi karar veriyor. Biz “Adayız” diye çalışmalarımıza başladık.”

Mansur Yavaş, “Ben iddialıyım. Dört buçuk yıldır çalışıyorum. Ankara halkı bu konuda bize onay veriyorsa devam ederiz, vermiyorsa… Elle gelen düğün bayram derler ya, bizimki de o. Ama her halükarda iddialıyız.” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NUN SÖZLERİYLE CEVAP VERDİ

Adaylığa talep olduğunun sinyalini veren Mansur Yavaş, adaylığının CHP tarafından neden açıklamadığına ilişkin “Açıklar herhalde bugün yarın, bekliyorum. Henüz sayın genel başkanla yan yana gelebildiğimiz bir etkinlik olmadı. Açıklar diye düşünüyorum. Daha önce “Belediye başkanlarımız yoluna ve görevlerine devam edecekler” diye demeci var. Geçenlerde Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, “Ankara'da aday arayışımız yok, başarılı bir belediye başkanımız var” diye açıklama yaptı. Ben onun üzerine adaylığımı ilan ettim” diye konuştu.

İttifak kapılarını kapatan Akşener’e Mansur Yavaş’tan anketli cevap: İddialıyım

ANKET SONUÇLARINI PAYLAŞTI

İddiasını paylaştığı anketle de pekiştiren Mansur Yavaş, seçimlere dair öngörüsünü “Kendime güveniyorum. Çok farklı bir belediyecilik ortaya koyduk. Geçen gün memnuniyet anketi yayınlandı. Ankara'da memnuniyet yüzde 68. Yüzde 26.8 memnun olmayan var. Bu, yaptığımız çalışmaların halk üzerindeki etkisini gösteriyor” sözleriyle dile getirdi.

Yavaş, Akşener'in söz konusu tutumu hakkında yorum yapmaktan ise kaçındı.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Sözcü
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...