İtalya'da böyle, Ankara'da böyle

İtalya'da böyle, Ankara'da böyle

Politika Haberleri

Türkiye'ye gelen İtalya Başbakan'ı Renzi'nin ziyareti sırasında objektiflere ilginç kareler yansıdı.

Mısır'ın darbeci lideri Sisi ile yaptığı ortak basın açıklamasındaki tavrı dünyanın gündemine oturan İtalya Başbakanı Matteo Renzi, dün Ankara'ya gelmişti. ABD Başkan Yardımcısı Biden, Papa Françesko, Rusya Devlet Başkanı Putin ve İngiltere Başbakanı Cameron'dan sonra son bir ay içerisinde Türkiye'yi ziyaret eden beşinci lider olan Renzi, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından resmi törenle karşılandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edip 1.5 saat görüştüğü Renzi, ev sahibi mevkidaşı Ahmet Davutoğlu ile ortak basın açıklamasını dikkatle takip etti.

İtalya'da böyle, Ankara'da böyle

ANA GÜNDEM; ENERJİ

AB dönem başkanlığını da yürüten İtalya Başbakanı Matteo Renzi'nin ekonomi ağırlıklı gündeminde, Güney Akım projesinin rafa kaldırılmasının ardından enerji sorunu ve AB-Türkiye ilişkileri de var.
İtalyan medyası, Renzi'nin ziyaretini, "bir devlet ziyaretinden çok, iş gezisi gibi görünüyor" şeklinde değerlendirmişti. Yazılan makalelerde, " Türkiye, Papa ve Putin'in geçenlerdeki ziyaretlerinin de gösterdiği üzere, Doğu-Batı ekseninde jeopolitik olarak baş rol oynayan bir aktör" vurgusu yapılmıştı.

TÜRKİYE-İTALYA İŞ FORUMU BAŞLADI
İtalya Başbakanı, dünkü Ankara'daki temasları sonrası bugün İstanbul'da Türkiye-İtalya İş Forumu'na katıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, forumun açılışında yaptığı konuşmada, "Roma da, İstanbul da önemli merkezlerdir. İstanbul katettiği mesafe ile dünyanın önemli merkezlerinden biridir. THY, dünyanın en çok noktasına sefer yapan bir havayolu şirketidir. İsteriz ki bir de Türk-İtalyan üniversitemiz olsun. Türk ve İtalyan işadamlarımız bu konuda görev almak isterse biz Renzi ile her türlü yardımı göstereceğiz. Ben bir kez daha İtalya'nın ve Renzi'nin Türkiye'nin AB üyeliğine verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasının ardından İş Forumu öncesi aile fotoğrafı çektirildi.
Davutoğlu, kürsüden inerken İtalyan mevkidaşının önce koluna girip, ardından elinden tutarak düşmemesi için yardım etti.

İtalya'da böyle, Ankara'da böyle

İtalya'da böyle, Ankara'da böyle

DARBECİ SİSİ'Yİ BÖYLE AĞIRLAMIŞTI

Mısır'daki Cunta yönetimi lideri Sisi'nin geçtiğimiz günlerde yaptığı İtalya ziyareti sonrası yayılan görüntüler alay konusu olmuştu. Görüşme sonrası ortak açıklama yapan İtalya Başbakanı Renzi'nin Sisi'nin konuşması sırasında cep telefonuyla ilgilenmesi ve tercüme edilen kulaklığı çıkararak Sisi'yi dinlememesi özellikle Arap dünyasında geniş yankı uyandırmıştı. Çekilen görüntülerde Renzi'nin bir ara arkasına dönüp ilgisizliğini göstermesi de dikkat çekmişti. nbsp;

İtalya'da böyle, Ankara'da böyle

##tgvideo##



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...