İşte Davutoğlu'nun ilk tercihi

İşte Davutoğlu'nun ilk tercihi

Politika Haberleri

Davutoğlu'nun seçim sonrasında kurmayları ile yaptığı görüşmede ilk tercihinin hükümeti kurmak olduğunu söylediği belirtildi.

Seçimde alınan oylar için 'Milletin mesajını kulak ardı edemeyiz, küçümseyemeyiz' diyen Başbakan Davutoğlu'nun değerlendirmesinin şöyle olduğu iddia edildi: Benim ülkeyi hükümetsiz bırakmama sorumluluğum var. Bunun için çaba harcayacağım...

Dün kurmayları ile bir araya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yakın çevresine yaptığı kritik birkaç değerlendirmeyi Milliyet'ten Serpil Çevikcan yazdı.

"Milletin mesajını kulak ardı edemeyiz, küçümseyemeyiz" diyen Davutoğlu'nun değerlendirmeleri şöyle:

"Öncelikli görevim hükümeti kurmak. Halk bizi sandıktan birinci parti olarak çıkardı. Ülkeyi yönetme sorumluluğunu bize verdi. Açık ara birinci parti yaptı. Benim ülkeyi hükümetsiz bırakmama sorumluluğum var. Bunun için çaba harcayacağım. Çabalarımız sonuç vermezse ve tek seçenek seçim olacaksa bundan da kaçmam, hodri meydan derim." Başbakan'ın genel değerlendirmesi böyle. nbsp;

Davutoğlu cephesinde CHP-MHP-HDP koalisyonu, "zor seçenek" olarak görülüyor. Alternatifin çok fazla olmadığı düşünülüyor. Başbakan, mevcut tabloda ülkeyi yönetme sorumluluğunu üzerinde görüyor.

ERKEN SEÇİMDEN DE KAÇMAZ

Yakın çevresi, "Ne ülkeyi yönetim krizine sokar ne de erken seçimden kaçar. Her partinin kapısını çalabilir. Ancak ikili oynamaz. Birinci önceliği istikrar ve yönetim krizinin doğmaması. Ancak erken seçimden de kaçmaz" diyor.

Davutoğlu, hükümeti kurma görevi kendisine verildiğinde başta CHP olmak üzere her partinin kapısını çalacak. nbsp;

Bir yandan da Ak Parti'nin yenilenme sürecini başlatacak. Bu yenilenmenin, hem yapılan hataların etkisini ortadan kaldıracak politikaları devreye sokma hem de kadro bağlamında yaşanacağını söyleyebilirim.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...