İstanbul’da gözler HDP oylarında

İstanbul’da gözler HDP oylarında

POLİTİKA Haberleri

CHP, Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Mersin ve Antalya gibi büyükşehir adaylıkları için hummalı bir çalışma yürütüyor.

Haber Merkezi ANKARA

İstanbul’a ayrı bir hazırlık yapan CHP’de bu il için şu ana kadar İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin ve Mahmut Tanal; Genel Başkan Yardımcıları Akif Hamzaçebi ile Aykut Erdoğdu adaylığını açıkladı. Adaylık için ismi geçen diğer iki isim ise Muharrem İnce ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu. Ancak Kılıçdaroğlu’nun, partili bir isim yerine HDP’den de oy alabilecek bir isme sıcak baktığı belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’nun, HDP ile resmi bir ittifak yapmayacağı ancak HDP seçmenine de hitap edebilecek bir ismi aday gösterebileceği konuşuluyor.
Ankara için ise TBMM Başkan Vekili Levent Gök, Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Cengiz Topel Yıldırım, Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Mansur Yavaş’ın isimleri öne çıkıyor. Kulislerde CHP’nin 2014’teki adayı Mansur Yavaş’ın ismi konuşulsa da parti yönetiminin Yavaş’ın aday göstermemesine kesin gözüyle bakılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...