İstanbul’da dört adaylı kongre

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
İstanbul’da dört adaylı kongre

Politika Haberleri  / HABER MERKEZİ

İstanbul’da tek adaylı kongre isteyen Kılıçdaroğlu, Cemal Canpolat ismini açıklayacak. Değişimciler, Özgür Çelik’te karar kıldı. Gürsel Tekin ve Selçuk Sarıyar da aday olacak...

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) aralarında önemli delege ağırlığına sahip Ankara ve İzmir’in de bulunduğu birçok ilde Genel Merkezin işaret ettiği isimler kazanırken, gözler 196 kişi ile en fazla delege sayısına sahip olan İstanbul’a çevrildi. Doğal delegeler ile İstanbul’un delege ağırlığı, 250’inin üzerine çıkıyor.

Şimdiye kadar yapılan 33 il kongresinde, Genel Merkez delege ağırlığını korurken, 8 Ekim’de yapılacak olan İstanbul il kongresinin oldukça çekişmeli geçmesi bekleniyor. Değişimcilerin adayı Özgür Çelik adaylığını açıklamıştı. Yarın da Genel Merkez’in destekliği eski İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat’ın adaylığını açıklayacağı öğrenildi. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanvekilliğinden istifa eden Selçuk Sarıyar ile eski İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in de bu hafta içinde adaylıklarını duyuracağı konuşuluyor.

KILIÇDAROĞLU TEK ADAY İSTİYOR

Bu arada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önceki gün İstanbul’da partililerle bir araya gelmiş ve kongre hazırlıklarına dair fikir alışverişinde bulunmuştu. Edinilen bilgilere göre Kılıçdaroğlu, örgütün anlaşarak tek adayla kongreye gitmesini istediği öğrenilirken, destekleyeceği adayı ise bugün partililere işaret etmesi bekleniyor Kılıçdaroğlu, Ankara il kongresi için de aynı talepte bulunmasına rağmen, kongrede iki aday yarışmıştı..  

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...