İstanbul seçim anketinde dikkat çeken sonuç!

Düzenleyen: / Kaynak: TGRT Haber
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / TGRT Haber

Yerel seçimlere kısa bir süre kalırken, partiler seçim çalışmalarına hız verdi. Megakent İstanbul için partilerin çıkaracakları adaylar merek edilirken, CHP'de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bir kez daha adaylığını ortaya koyacak. AK Parti'de ise henüz aday netleşmedi. MAK Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat ise TGRT Haber'de İstanbul seçim anketlerine ilişkin son verileri paylaştı. İşte İstanbul'da dikkat çeken anket sonucu.

Genel seçimlerin ardından gözler yerel seçimlere çevrildi. 31 Mart 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da önem verdiği İstanbul'da saha anket çalışmaları da hız kazandı. 

CHP'de Ankara, İstanbul ve Aydın'da aday isimlerin mevcut belediye başkanları olacağı kesinleşti. İstanbul'u 2004 yılından 2019 yılına kadar yöneten AK Parti'nin ise adayı henüz belli değil. AK Parti'de aralık sonuna kadar adayların belli olması beklenirken Ekrem İmamoğlu'nun karşısına kimin çıkacağı ise merak konusu oldu. 

SON ANKETTE DİKKAT ÇEKEN SONUÇ

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, TGRT Haber canlı yayınında son İstanbul anketini kamuoyu ile paylaştı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen cevaplar ise dikkatlerden kaçmadı. 

Seçmene "Bu pazar İstanbul'da yerel seçim olsa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda Ekrem İmamoğlu'na oy verir misiniz" sorusu yöneltildi. 

İşte sonuçlar: 

İstanbul seçim anketinde dikkat çeken sonuç!

Anket sonuçlarını canlı yayında değerlendiren MAK Araştırma sahibi Mehmet Ali Kulat, "Sonuçlara bakıldığında aslında Ekrem İmamoğlu'nun kazanma şansı olduğunu görüyoruz. Kararsızları matametiksel olarak dağıtırsak bugün için ciddi şansı var gibi görünüyor" dedi.

İstanbul seçim anketinde dikkat çeken sonuç!

"AK PARTİ STRATEJİ UYGULUYOR"

AK Parti'nin yerel seçimler için farklı bir strateji uyguladığını belirten Kulat, "Sayın Cumhurbaşkanı genel itibariyle bunu yıllardır yapar. Aday adayı olan ya da ismi geçen isimler hatta aday adaylığına müracaat etmemiş olsa bile ismi geçen isimler şu anda sahada çalışıyorlar. Kendilerine göre herkes adaymış gibi çalışıyor. Buna il yönetimi de ciddi anlamda destek veriyor" dedi. 

"GERÇEK DEĞERLENDİRME İÇİN RAKİP ÖNEMLİ"

AK Parti'nin henüz adayını açıklamadığına dikkat çeken Kulat, "Ekrem İmamoğlu'nun gerçekten değerlendirilmesi için rakibinin de ortaya çıkması gerekiyor." diye konuştu. 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...