İsrail KKTC'yi tanıyor mu? Kıbrıs'ı tanıyan ülkeler neresi?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsrail KKTC'yi tanıyor mu? Kıbrıs'ı tanıyan ülkeler neresi?

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail savaş ile gündemde yer alıyor. Kıbrıs Cumhuriyeti, Doğu Akdeniz'de yer alan Kıbrıs'ta, fiilî olarak adanın güneyini, hukuki olarak adanın tamamını yöneten devlettir. Peki, İsrail KKTC'yi tanıyor mu? Kıbrıs'ı tanıyan ülkeler neresi? Detaylar...

KKTC'nin hangi ülkeler tarafından tanındığı merak konusu olurken İsrail KKTC'yi tanıyor mu araştırıldı. Arama motorlarında aratılan İsrail Kıbrıs'ı tanıyor mu? Kıbrıs'ı tanıyan ülkeler neresi? sorularının yanıtı haberimizde yer alıyor. Detaylar...

İSRAİL KKTC'Yİ TANIYOR MU?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, sadece Türkiye tarafından tanınıyor. KKTC, diğer ülkeler ve Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınmamaktadır.

İsrail KKTC'yi tanıyor mu? Kıbrıs'ı tanıyan ülkeler neresi?

KKTC'Yİ HANGİ ÜLKELER TANIYOR?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin, 15 Kasım 1983'te bağımsızlığını ilan etmesinin ardından BM Güvenlik Konseyi, 18 Kasım’da aldığı bir kararla bağımsızlık kararını kınadı. Türkiye bağımsızlık kararı sonrasında KKTC'yi tanıdı.

Pakistan ile Bangladeş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanıdıktan sonra, ABD ve İngiltere’nin baskıları ile tanımaktan vazgeçtiler. 18 Kasım 1983’te de BM Güvenlik Konseyi 541 sayılı kararı ile üye ülkelere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ilanını tanımama çağrısı yapıldı. Türkiye ve KKTC, kararda geçen ifadeye dayanarak, son kararın üye ülkelerde olduğu görüşünü savunmaktadır. BM ve AB, bazı KKTC kurum ve kuruluşlarını yasal olarak kabul etmektedir. Örneğin, 1974 sonrası yapılan mübadelede adanın kuzeyinde toprakları kalan Rumlara, bunlara karşılık olarak güneyde kalan Türk arazilerini veren KKTC Taşınmaz Mal Komisyonu; Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından resmen bir iç hukuk yolu olarak kabul edilmiştir.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...