Irkçıların pompaladığı Arap düşmanlığı neden şimdi?

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Irkçıların pompaladığı Arap düşmanlığı neden şimdi?

Politika Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri ile ilişkiler altın çağını yaşarken süreç Arap düşmanlığı ile baltalanmak istiyor. Türk maskesinin altında gizlenenlerin tutundukları dal ‘Irkçılık’ peki neden şimdi gündemde?

Türkiye’ye gelen Arap turistlere yapılan saldırılar ve olayların çarpıtılması aylarca önce atılan suni nefretin dışa vurumu aslında. Paranın ve gücün ekseni Amerika’dan Avrupa’dan körfez ülkelerine kaydı. Bu ülkeler için de Türkiye doğru yatırımın adresi. Savunma sanayinden inşaat sektörüne kadar yapılan yatırım anlaşmaları da en net kanıtı. Fakat Devlet kasasına giren paradan rahatsız olan azınlıklar toplumu kışkırtmak Türk milletinin sinir uçlarına dokunan yalanları gündeme getirmeye çalışıyor. Vatanın yatırım yapan körfez ülkelerine satıldığı yalanı da içlerinde en popüler olanı.

“EKONOMİYE DARBE VURACAK”

2023 yılının ilk çeyreğine bakıldığında elde edilen verilerine göre, Türkiye'ye en fazla yatırım yapan ilk 5 ülke sırasıyla Hollanda, Fransa, Almanya, İrlanda ve Luxemburg oldu. Körfez menşeli yatırımların kesilmesi ve mevcut yatırımların başka ülkelere kaydırılması ekonomiye daha büyük darbe vuracak. Nitekim gelen haberlere göre bazı yatırım planları yakın zamanda iptal edilirken, bazı iş adamları da yatırımlarını Mısır gibi ülkelere kaydırmaya başladılar.

“TÜRKİYE’YE 5 MİLYAR DOLARA MAL OLDU”

Mülteci nefretinin Arap nefretine dönüşmesi Türkiye’ye son birkaç ayda 5 milyar dolara mal oldu. Terör örgütlerini kullanarak ülkenin altına dinamit döşeyenler aynı şeyi ekonomi üzerinden de yapmak istiyor. Ülkenin en önemli gelir kalemlerinden biri olan turizm de senelerce terörle baypas edilmeye çalışıldı. Terörle mücadele konusunda son yıllarda kaydedilen büyük başarı sayesinde Türkiye güvenli ve huzurlu bir ülke olma yolunda çok sağlam bir yol kat etti.

Biz deprem sürecinde 2 tır malzeme gönderen Avrupa ülkelerini alkışlarken 40’tan fazla yardım uçağı gönderen, 70 milyon dolarlık yardım yapan Katar’ı taşladık, vatandaşlarını ülkeden kovmaya çalıştık. Macron’un “Türkiye ekonomik olarak her sıkıştığında onlara yardım ediyorsun” diye azarlayan Katar’ı… Sosyal medyada topluma korku pompalayan ırkçı söylemelerin merkezi haline gelen hesapların sahipleri şu anda adalet önünde hesap veriyor. 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...