İmamoğlu genel başkanlık için işaret etti! CHP’li Özel’den cevap geldi: Bu sözler hakkın teslimi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İmamoğlu genel başkanlık için işaret etti! CHP’li Özel’den cevap geldi: Bu sözler hakkın teslimi

POLİTİKA Haberleri

CHP’de aylardır süren değişim tartışmalarının gölgesinde İmamoğlu, bugün tercihini İBB başkanlığından yana kullandığını açıkladı. İmamoğlu açıklamasında genel başkanlık için ise Özgür Özel’i işaret etti. İmamoğlu'nun kararının yankıları sürerken Özel’den İmamoğlu’nun sözlerine cevap gecikmedi.

Mayıs ayında yapılan seçimler Cumhur İttifakı’nın üstünlüğüyle sonuçlandı. Sonuçların ardından başlayan CHP’deki değişim tartışmaları devam ederken bugün önemli bir gelişme yaşandı.

Aylardır CHP genel başkanlığı için sinyal veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kararını açıklayarak İBB seçimleri için yarışacağının mesajını verdi.

İmamoğlu’nun dümeni yeniden İBB için kırmasının nedeni merak edilirken Özgür Özel için sarf ettiği sözler de dikkat çekti.

CHP’de genel başkanlık için Özgür Özel’i işaret eden İmamoğlu, “CHP'nin tarihini bilen, geçmişi tertemiz evlatları vardır. Bunlar göreve hazırdır. Bunlardan birisi, Özgür Özel'dir” ifadelerini kullandı.

ÖZEL’DEN İMAMOĞLU’NUN SÖZLERİNE CEVAP

Bu sözler Kemal Kılıçdaroğlu’nun yakın zamanda “Partinin ilkelerine bağlı, geçmişi temiz biri çıksa hemen bırakırım" açıklamasına atıf olarak değerlendirilirken Özel’den İmamoğlu’na cevap geldi.

“SON DERECE OLUMLU”

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; CHP'li Özel, öncelikle İmamoğlu'nun kararını son derece olumlu karşıladığını söyledi.

Özel, şunları kaydetti;

Bu karara en çok İstanbullular sevindi. Ama hepimiz bu karardan memnun olduk. Bu karar İstanbul’a da Türkiye’ye de iyi gelecek. Kısa vadede İstanbul’a uzun vadede Türkiye’ye iyi gelecek bir karar olarak yorumluyorum.

“BU SÖZLER HAKKIN TESLİMİDİR”

Özel, İmamoğlu’nun CHP Genel Başkanlığı için kendisini işaret etmesine ilişkin ise “Bu sözleri bir hakkın teslimi olarak görüyorum ve kendisine teşekkür ediyorum. Sadece kendi adıma değil parti tarihini bilen, tertemiz tüm genç arkadaşlar adına da bir hak teslimi olarak görüyorum” dedi.

'DEĞİŞİM KONUSUNDA AYNI NOKTADAYIM'

Özel, son olarak CHP’deki değişim tartışmalarında durduğu noktanın değişmediğini söyledi. Özel, “Şu anda hep birlikte süreci takip ediyoruz. Sorumluluk üstlenmekten de fedakârlık yapmaktan da kaçmam dediğim noktadan ileride ya da geride değilim, aynı noktadayım. Bu dönem yapıcı ve aktif tutum alma dönemi” dedi.

Kaynak: Gazete Duvar

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...