İmamoğlu CHP yönetimine sert yüklendi: Böyle gidersek belediyeleri de kaybederiz

Düzenleyen:
- Güncelleme:

POLİTİKA Haberleri

23 Haziran Demokrasi Şenliği programında konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’na yine çok konuşulacak mesajlar gönderdi. İmamoğlu, "Bu tablo devam ederse önümüzdeki yerel seçimlerde de başarılı şansı kalmaz" dedi. İmamoğlu ayrıca Kılıçdaroğlu’nun dünkü CHP grup toplantısındaki konuşmasının beklentisini karşılamadığını söyledi.

CHP’deki değişim tartışmaları günden güne alevleniyor. “İstanbul’a Hizmette 4. Yıl” programında konuşan  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,  bir kez daha "değişim" vurgusu yaptı. İmamoğlu partisi CHP'ye "belediyeleri kaybedebiliriz" mesajı verdi.

"HER DAKİKA TOPLUMLA ARAMIZDAKİ MESAFE AÇILIYOR"

İmamoğlu, "Bir bütün olarak kendimizi, partimizi muhalefeti hep birlikte güçlendirmek yeniden inşa etmek ve kazanacak bir modeli hayata geçirmek zorundayız. En acil ve hayati ihtiyaç budur. Sadece vitrinimizi ve söylemimizi değiştirmenin yetmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Parti içi demokrasi vazgeçilmez prensibimiz olmalıdır. Değişmek zorundayız. Değişime direndiğimiz her dakika toplumla aramızdaki mesafeyi açtığımızı unutmamalıyız" ifadelerini kullandı.

DEĞİŞİM ISRARINI SÜRDÜRÜYOR

Partideki değişim ısrarını sürdüren İmamoğlu, yerel seçimleri işaret etti ve şunları söyledi:

"Ne yazık ki, cumhuriyetimizin 100. yılına girerken Türkiye, milli iradeye dayalı yönetim fikri zayıflamış, toplumsal kesimler arasındaki kutuplaşma derinleşmiş, adalete güven tükenmiş halde. Bu haliyle ülkemiz demokratik dünyadan uzaklaşmış bir durumda. Muhalefet bileşenleri olarak 21 yıllık iktidarın en zayıf olduğu bir dönemde hem Meclis hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybettik. Vatandaşın değişim talebine cevap veremedik. İktidar değiştirecek bir güven ve umut oluşturamadık.

"DEĞİŞİM OLMAZSA BULUNDUĞUMUZ MEVZİLERİ KORUYAMAYIZ"

Bugün içinde olduğumuz tablo sadece bir seçim yenilgisi tablosu değildir. Çaresizlik ve ümitsizlik Türkiye’yi, giderek muhalefetsiz bir otoriterliğe doğru sürüklüyor. Dünya örneklerinden biliyoruz ki, muhalefetin etkisiz ve zayıf olduğu demokrasiler yaşayamaz. Muhalefetsiz rejimlerde vatandaşlar iktidarların merhametine terk edilir. Toplum bizden esaslı bir değişim bekliyor. Bu değişimi gerçekleştiremezsek ne vatandaşların beklentisini karşılayabiliriz ne de bulunduğumuz mevzileri koruyabiliriz.

"BÖYLE GİDERSE BELEDİYELERİ DE KAYBEDERİZ"

Daha da kötüsü, uzunca bir süre toplumsal muhalefetin değişim arzusunu ve umudunu kolay kolay yeniden harekete geçiremeyiz. Bu tablo devam ederse önümüzdeki yerel seçimlerde de başarılı şansı kalmaz.Belediyeleri de kaybedebiliriz. Türkiye muhalefetini buradan çıkarmak, CHP’nin göstereceği kararlı değişim iradesine bağlıdır.

Toplumun beklentisinin de 'değişim' yönünde olduğunu ifade eden İBB Başkanı İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Bir bütün olarak kendimizi, partimizi, muhalefeti yeniden inşa etmemiz en acil ve en hayati ihtiyaçtır. Sadece vitrinimizi ve söylemimizi değiştirmek yetmez. İdeolojik politik hattımızı sosyal demokrasinin evrensel ilkeleriyle, toplumun bugünkü özgürlük, adalet ve eşitlik talepleriyle ve zamanın ihtiyaçlarıyla güncellemeliyiz. CHP’yi topluma açarak örgütümüzü gençleştirmeliyiz. Parti içi demokrasi vazgeçilmez prensibimiz olmalı. Değişmek zorundayız. Değişime direndiğimiz her dakika toplumla aramızdaki mesafe açılıyor. Muhalefette yaşanacak yenilenme yeni bir ittifak mimarisinin kurulmasının da anahtarıdır.

"TOPLUM MUHALEFETİN GENELİNDEN YENİLENME BEKLEMEKTEDİR"

Toplum muhalefetin genelinden bir yenilenme ve dönüşüm beklemektedir. Yeni ittifakların toplumda güven tazelemesi ve iktidar umudunu diri ve enerjik tutması bir zarurettir. Değişemeyen ve dönüşemeyen bir muhalefet iktidarı da değiştiremez. Ülkeye demokrasiyi getirebilmek için önce kendimizi değiştirmeliyiz.

"GÖREVDEN KAÇMAYACAĞIZ"

Tarih geçen yüzyılda CHP’ye Türkiye’nin modern ve güçlü bir devlet olmasına öncülük etme rolü yüklemişti. Zaman şimdi bize toplum eliyle daha güçlü bir demokrasi inşa etme sorumluluğu yüklüyor. Bu görevden kaçamayız, kaçmayacağız."

81 İL BAŞKANININ BİLDİRİSİNE İLK YORUM

CHP 81 İl başkanının "ortak" bildirisi hakkında ise İmamoğlu şu ifadeleri kullandı;

4 il başkanının hazırladığı konusunda bir bilgiye sahibim. 81 il başkanının adına açıklama yapan kişilerin değişim sürecine dönük nasıl bir yol haritası ortaya koyacaklarını açıkladıkları bir metin olabilseydi keşke. Bu metnin 81 il başkanının bile büyük oranda kabul edebileceği bir metin olduğunu düşünmüyorum.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...