İllere özel güvenlik konsepti

Düzenleyen:
İllere özel güvenlik konsepti

POLİTİKA Haberleri

Teröre karşı mücadelede milli birliğe vurgu yapan Kurtulmuş, “Sadece Ankara için değil illere özel güvenlik konseptleri için derin müzakereler yapıldı” dedi.

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplandı. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, toplantı sonrası açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Kurtulmuş özetle şunları söyledi:
∂ Son derece kapsamlı bir terör dalgasıyla karşı karşıya olduğumuz açıktır. Terörle mücadelede aslolan mesele, devletin kurum ve kuruluşları bütün bu tedbirleri alırken vatandaşlarımızın tamamının bu konuda duyarlı olmasıdır. Duyarlılık önce bu konuda milli birliği sağlamamızı gerektiriyor. Sadece Ankara için değil  illere özel güvenlik konseptleri için derin müzakereler yapıldı.
∂  (Ankara’daki canlı bombanın kimliği): Bu kişi PYD bölgesinden Türkiye’ye giriş yapmış, kendisinin ibraz ettiği kimlikle bu şekilde Türkiye’de kayıt altına alınmış ve bu kimliğe bağlı olan kişinin iş birliği içinde olduğu bir zincir içerisinde de eylem PYD-PKK bağlantılı olarak ortaya konulmuştur. Emniyet bakımından olayın işleyişi, serüveni, aradaki ilişkiler itibarıyla aşağı yukarı ortadadır. Ancak ölen canlı bombanın gerçek kimliği ise yapılan DNA testlerinden sonra netleşir netleşmez bunu da kamuoyuyla paylaşırız. İsmi başka bir isim olabilir. İsminin başka bir isim olması, meselenin gerçeğini değiştirmez.
∂  (Suriye’de ateşkes): Ateşkeste DAEŞ ve benzeri örgütler dışarıda bırakılacak. Ümit ediyoruz ki DAEŞ’le mücadele çerçevesinde Rusya sivil ve masum insanları öldürmez. Bütün bunlara rağmen ateşkesi olumlu karşılıyoruz. İnşallah bu 6 aylık müzakereler sonucunda Suriye’deki bütün ılımlı muhalefet yeniden inşa sürecinde yer alır. Biz ABD’nin de Esad’sız bir Suriye yönünde kanaati olduğunu biliyoruz. Yine ümit ederiz ki barışın gelmesiyle yurtdışında yaşayan Suriyeliler de kendi ülkelerine kasabalarına dönme imkanına kavuşurlar.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...