İlknur İnceöz: AYM'nin kararına sessiz kalmamızı bekliyorsanız yanılıyorsunuz

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İlknur İnceöz: AYM'nin kararına sessiz kalmamızı bekliyorsanız yanılıyorsunuz

POLİTİKA Haberleri  / AA

AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz, Anayasa Mahkemesi'nin kararının "müdahale" olduğunu belirterek, "Sessiz kalmamızı bekliyorsanız yanılıyorsunuz" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, "Yerel mahkeme daha kararını vermeden Anayasa Mahkemesi bu konuda kararını verecek, ondan sonra da gelip burada darbe ve darbe zihniyetlerini savunacaksınız; buna da cumhurun başı olarak Cumhurbaşkanının da bizim de sessiz kalmamızı bekliyorsanız, yanılıyorsunuz" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda bütçeleri üzerindeki görüşmeler sırasında konuşma yapan AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz, her türlü darbeyle ve darbe zihniyetiyle mücadele ettiklerini ve etmeye devam edeceklerini belirtti.

"Açıkça müdahaledir"

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tahliyesine ilişkin kararıyla ilgili İnceöz, "Daha yerel mahkeme karar vermeden, esastan ilgi kurmadan Anayasa Mahkemesinin bu kararı vermiş olması açıkça bir müdahaledir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a katıldığını ifade eden İnceöz, "Yerel mahkeme daha kararını vermeden Anayasa Mahkemesi bu konuda kararını verecek, ondan sonra da gelip burada darbe ve darbe zihniyetlerini savunacaksınız; buna da cumhurun başı olarak Cumhurbaşkanının da bizim de sessiz kalmamızı bekliyorsanız yanılıyorsunuz" dedi.

Bu sırada CHP Milletvekili Barış Yarkadaş ile bazı AK Parti milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın birleşime ara vermesinin ardından CHP'li ve AK Parti'li milletvekilleri kısa süre tartıştı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...